Rajastanweg en Krappahoeklaan in zeer deplorabele staat

Rajastanweg en Krappahoeklaan in zeer deplorabele staat
Rajastanweg en Krappahoeklaan in zeer deplorabele staat2De Rajastanweg en Krappahoeklaan in de oostelijke polder te Hamptoncourt in Nickerie verkeren reeds een tijdje in een zeer deplorabele staat. Assembleelid Jitendra Kalloe, die zich zaterdag in het gebied heeft georiënteerd, heeft de grieven van de mensen aangehoord. Volgens de politicus moeten bewoners en vooral studenten die ’s morgens naar school moeten gaan, dagelijks zeker 3 tot 4 kilometers lopen om de hoofdweg te kunnen bereiken. Volgens de politicus kunnen auto’s niet over de weg heen rijden, omdat deze vanwege 4 grote kuilen in de Rajastanweg komen vast te zitten. Op dit moment vrezen bewoners dat zij bij eventuele calamiteiten verstoken zijn van ambulances, de politie en brandweer. ‘Het ministerie van Openbare Werken heeft de laatste tijden heel weinig gedaan.’ Van een buurtbewoner heeft de parlementariër vernomen dat er soms wel een grader langs komt, maar het zonder zand moeilijk is om de kuilen te dichten met klei van de weg. “Nu het regentijd is, is er nu zo een situatie dat ouderen en de honderden gezinnen die in het gebied wonen, ‘s morgens zelf laat op hun werkplekken aankomen. Als het hard regent, kan men soms niet eens uit huis. Zo gaat men steeds achteruit”, stelt hij.

Deel Krappahoeklaan nu een zwamp

Kalloe benadrukt dat de situatie van de 2 wegen geen nieuwigheid is. Sinds de regering Bouterse-Ameerali hebben bewoners deze situatie volgens hem aan de toenmalige minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, aangekaart. “Toen had Parmessar aangegeven dat de weg aangepakt zou worden. Echter is de helft van de Krappahoeklaan toen een meter diep uitgegraven en weet niemand tot nu toe waar dit zand naar toe is gebracht.” Volgens de volksvertegenwoordiger liggen de sloten nu zelfs hoger dan de Krappahoeklaan, waardoor deze nu verworden is tot een zwamp. Vanuit het ministerie wordt aan Kalloe medegedeeld dat er geen geld is. De VHP’er benadrukt dat OW tenminste voor wat verlichting in het gebied kan zorgen om een hoop zand, die al maanden op de hoek van één van de wegen ligt, hier te gebruiken.
FR

error: Kopiëren mag niet!