‘In deze tijd kan je een vrouw niet meer vertrouwen’

“In deze tijd kan je een vrouw niet meer vertrouwen”, zei de Anandkoemar S. vrijdag aan kantonrechter Danielle Karamatali. Anandkoemar is voor mishandeling van zijn vriendin veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Hij heeft zijn vriendin F.H. op verschillende tijdstippen met de dood bedreigd, mishandeld en zelfs spullen van haar woning vernield. Volgens verklaringen van het slachtoffer speelde het eerste geval zich af op 3 december 2015 waar de veroordeelde na een korte woordenwisseling een houwer pakte en haar bedreigde dood te kappen. Een dag daarna speelde ongeveer hetzelfde zich weer af, maar trok Anandkoemar een mes tevoorschijn en drukte hij deze tegen haar keel. “Mi no go kiri you, want yu abi wang pikin”, zou het heethoofd aan haar hebben gezegd. Volgens het slachtoffer escaleerde de situatie helemaal op 25 december 2015 toen Anandkoemar wederom dronken thuis bij haar kwam aankloppen. Aangezien zij weigerde de voordeur voor hem open te doen, sloeg hij het deurslot en enkele shutters van de woning kapot. Ook een watertank werd omver geslagen. Volgens F.H. blijft Anandkoemar haar ondanks een beschermingsbevel lastig vallen. De veroordeelde ontkent F.H. te hebben mishandeld en bedreigd. Wel geeft hij toe vernielingen aan de woning te hebben aangericht. Volgens hem heeft hij de vrouw juist geholpen toen zij niets had. Nu wil ze hem in problemen zetten, omdat ze bang is dat hij de helft van hun perceel wil opeisen. “Ik heb veel vrouwen gehad. Ik neem steeds weer een andere als de anderen mijn hoofd moe maken”, aldus de veroordeelde.
FR

error: Kopiëren mag niet!