"VHP in staat Suriname te redden"

VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt dat de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) wel in staat is de huidige financieel-economische crisis op te lossen. De partij-voorzitter is ervan overtuigd dat de VHP samen met gelijkgerichte politieke partijen Suriname uit deze financiële crisis kan halen.
Volgens hem is de VHP samen met de overige oppositie partijen het alternatief om Suriname te redden. Chan Santokhi zegt dat hij als VHP- voorzitter een beleid voert dat in belang is van de hele samenleving. Als competentie heeft hij innovativiteit, hij is sterk gericht op innoveren.
Op 3 juli vinden er bestuursverkiezingen in de VHP, men concentreert zich op de komende bestuursverkiezingen, na dat moment zal het politiek offensief voor lotsverbetering van de samenleving in stroomversnelling terechtkomen.
De partij-voorzitter zegt dat de VHP oplossingen heeft voor de financieel economische crisis waarmee Suriname te kampen heeft. De oplossingen liggen al geruime tijd klaar, de partij heeft voldoende kader om het land uit het financiële dal te halen.
Chan Santokhi zegt dat er op dit moment genoeg mogelijkheden zijn in de wereld, die financieel-economisch vriendelijker zijn dan de receptuur van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). De huidige regering is bij het IMF gaan aankloppen omdat geen enkele andere nationale en internationale financiële instelling bereid is de huidige regering de helpende hand te bieden.
Praktisch niemand meer wil in Suriname investeren omdat de huidige regering een beroerd trackrecord heeft. Ondernemers blijven massaal weg, afgeschrikt door de bureaucratische chaos, corrupte ambtenaren en politici en een onvriendelijk investeringsklimaat.
De huidige regering is onbetrouwbaar en wij hebben het vertrouwen wel, en dat is het verschil, zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi. De VHP heeft al plannen klaar liggen om uit de diaspora-gemeenschap investeringskapitaal naar Suriname te halen.
Volgens Chan Santokhi is er ook voldoende geld te verdienen met onder andere grondconversie. Daar kan 100 miljoen Euro per jaar mee verdiend worden. Dan hoeven de stroom- en watertarieven echt niet omhoog.
Voorts zegt VHP-leider Santokhi, dat volgens de plannen van VHP geld te verdienen is door aandelen en obligaties bij Newmont-deal, Staatsolie, Telesur en andere parastatale bedrijven ter beschikking te stellen van het volk. Er is voldoende kapitaal in de samenleving en de diaspora-gemeenschap om in Suriname te investeren maar daarvoor heb je een investeringsvriendelijke regelgeving nodig. Maar bovenal een betrouwbare regering, en dat is de huidige regering niet.
De huidige regering heeft slechts een keus en dat is het Internationale Monetaire Fonds(IMF). Wij hebben veel opties om dit land uit de financieel economische crisis te halen en Suriname te redden van de ondergang.

error: Kopiëren mag niet!