Door desoriëntatie naar rancune tegen de natie

Als wij de politieke en privé levensloop van een politieke “leider” de revue laten passeren kunnen gefundeerde conclusies worden getrokken die vele “lampen doen branden”. Vele ouderen dementeren op hoge leeftijd, en die kans blijkt vele malen groter als in het levenstraject structureel stressige situaties zich hebben voorgedaan, al dan niet door eigen schuld. Erger wordt het als het individu een narcist en egocentrist blijkt te zijn en op de koop toe ervaart dat die niemand kan of wil vertrouwen. Het resultaat is dat zo een figuur vrijwel een ieder als zijn vijand beschouwt en rancune toepast tegen vrijwel een ieder. Het voorgaande lijkt te passen bij een beruchte in een strategische positie verkerende politicus. Deze politicus is door zijn eigen handelen vaker vernederd. Zo werd hij meer dan een keer bij de algemene verkiezingen weggestemd, door zijn “eigen troepen” opgedonderd als adviseur van staat, het parlement uitgetrapt vanwege het niet willen functioneren, veroordeeld wegens criminele druggerelateerde activiteiten, als hoofdverdachte aangemerkt bij de decembermoorden, als vader van criminele zonen, en heeft nooit gedurfd om in debat te treden over politieke/ economische situaties. Wat denkt u dat met het geestelijk welzijn zal gebeuren, als je er achter komt dat binnen je eigen kringen een collectief bewust de weg heeft geplaveid om je kroost voor jaren het gevang in te sluizen. Na zulke ervaringen en het niet bezitten van noch de noodzakelijke competenties noch het karakter om op niveau een land rationeel te regeren en zeker door aantasting van de tand des tijds, raakt men gedesoriënteerd. Hierna gaat “haternij” de boventoon voeren in de handelingen van zulks een figuur. Is het daarom dat landskinderen, vooral de jongeren bewust voor de gek zijn gehouden ten tijde van de verkiezingen en thans de afgrond zijn ingestoten, met Dubai, fly-overs, gratis laptop/ school en medische voorziening, onrealistische aantallen huizenbouw, de voedselschuur en het treinproject. Het lijkt er veel op dat deze figuur zijn geestelijke toestand en karakter hem dirigeert om leedvermaak te hebben. Nadat de economie al kapot is gemaakt door onder andere corruptie te faciliteren wordt de bevolking uitgeknepen door de stroomtarieven nu nog extra te verhogen en ons aan de IMF galg (lees over Jamaica/Cyprus) te hangen. Mogen politici hun kinderen in Parijs in de Louis Vuitton winkels gaan shoppen, terwijl wij voor onze baby’s niet in staat worden gesteld om een behoorlijk aantal pampers aan te schaffen? Wij kunnen niet eens meer op de zondag met het gezin als “quality time” een plezierritje maken. In plaats daarvan is er alleen spanning in huis, al vroeg in de ochtend ontstaat er ruzie als gevolg van het feit dat men al voor de tiende van de maand “blut” is, echter kunnen wij de primaire behoefte niet van ons afschudden! In deze misère moeten onze kinderen opgroeien terwijl de waardeloze en harteloze machthebbers in geld zwemmen! Ode aan C-47, BVL, AKMOS, Curtis en de individuen die door hun niet-passieve houding bewijzen dat zij werkelijk van het land en hun kinderen houden!
P.s Bent u zich ervan bewust waar wij thans aan toe zijn? Bent u het eens dat wij waardeloze figuren geen “benefit of the doubt” kunnen geven, maar hun politiek met wortel en tak moeten uitroeien ter bescherming en veiligstelling van onze kinderen hun toekomst? Beste mensen….wordt wakker en bewust van de misère!
Drs. Frits Lalay

error: Kopiëren mag niet!