Donderdag vermoedelijk nieuwe rukwinden

Donderdag vermoedelijk nieuwe rukwinden op komst (2)
Donderdag vermoedelijk nieuwe rukwinden op komst
Donderdag vermoedelijk nieuwe rukwinden op komst (1)De Meteorologische Dienst, een afdeling van het ministerie van Openbare Werken, stelt dat op 15 mei 2016 tijdens de middaguren er een golfstoring voor slecht weer heeft gezorgd in delen van ons land. Velen zijn getuige geweest van deze storing. Vooral in het gebied aan de Ringweg waren er rukwinden. Bewoners in Paramaribo Noord omgeving Paulus Potterstraat, Rembrandstraat en het gebied Benie’s Park hebben ook schade geleden. Verder zijn er over heel Paramaribo en Wanica hevige buien geconstateerd. Rapportage van schade aan bedrijven zijn gemeld aan het Nationaal Meteorologisch Centrum te Zanderij. Resten van deze golf zullen het weer in de komende dagen nog beïnvloeden. Deze zullen zich in de voormiddag en avonduren weer voordoen, maar zullen minder zijn in intensiteit. Echter is alertheid geboden. Men moet vooral alert zijn vanwege het feit dat een nieuwe golf met veel meer energie aankomt op donderdag 19 mei en zal die zich vanuit het oosten van het land verplaatsen naar het westen in het weekend van 20 mei.
Het hoofd van de Meteorologische Dienst, Sukarni Sallons-Mitro, geeft aan dat deze periode van het jaar bekend staat als de grote regentijd, die midden april begint en midden augustus eindigt. “Deze buien zijn niet uitgesloten tijdens de regentijd. Alleen is het niet aan plaats gebonden. Het kan dus overal voorkomen.” Volgens statistieken staan mei en juni bekend als de natste maanden van het jaar. “Deze komende periode zal het natter zijn dan normaal en mogen we meer neerslag verwachten. De dag mag mooi beginnen, maar gedurende de dag vormen zich stapels wolken en de conditie in de atmosfeer is heel gunstig nu. Er is nu voldoende waterdamp, waardoor de wolken zich goed ontwikkelen.”

error: Kopiëren mag niet!