Rover krijgt 2 ½ jaar

Rishie D. heeft op 28 oktober 2015 tezamen en in vereniging met drie a vier personen zich schuldig gemaakt aan een beroving. De verdachte heeft samen zou met zijn companen enkele flessen body lotion, crème en enkele pakjes synthetisch haar middels geweld weggenomen uit de winkel. Voor de winkel stond een witgelakte Noah busje klaar om de verdachten te vervoeren na het strafbare feit. De Noah busje is ook op camerabeelden vastgelegd, eveneens de vlucht van de twee mannen. R.D. zou echter niet meer in de auto gestapt zijn en rende vervolgens door.
De verdachte bekende volmondig dat hij de genoemde zaken heeft gestolen. Echter beweerde hij met klem deze daad alleen beraamd en uitgevoerd te hebben en dat hij nimmer met derden was. R.D. zegt dat hij op de bewuste dag inderdaad de spullen heeft weggepakt en in een tas heeft gestopt. De winkelier probeerde hem te stoppen toen die de spullen zag, waarna hij de handen van de vrouw zou hebben weggeslagen.
De officier stelde in deze zaak vast dat diefstal middels geweld bewezen was en eiste een straf van 3 jaar tegen R.D.. Echter werd er door de verdediger een strafmatiging gevraagd omdat R.D. first offender is en nog nooit eerder is berecht. De rechter herinnerde de verdachte eraan dat hij tijdens eerdere verklaringen zelf heeft aangegeven dat er meerdere mensen betrokken waren tijdens de roof. Hij had bij zijn aanhouding gezegd ‘A no mi wang du ing, mo tjari na deng trawan’. Deze eerdere verklaring geeft volgens de rechter aan dat er duidelijk sprake was van een vooropgezet plan om de winkel te beroven. Rekening houdend dat de jongeman first offender was heeft de rechter een straf opgelegd van twee jaar en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest gezeten.

error: Kopiëren mag niet!