Binnen de NPS rommelt het behoorlijk

De NPS is in beroering. Er is een adagium binnen de groene partij dat zegt “zij groeit in tijden van beroering”, maar dat blijkt al decennia niet meer te gelden, gezien de electorale afgang van de partij van weleer. Onder de huidige leiding van Gregory Rusland hebben de afgelopen periode vooraanstaande personen de NPS verlaten om uiteenlopende redenen. Dit zorgpunt deelt een oud-NPS’er met Dagblad Suriname. Nu blijkt er een grote stroom van partijprominenten de partij ook de rug toe te keren nadat bekend werd dat ook de huidige leiding niet wil vernieuwen. De huidige leiding wordt er van beschuldigd conservatief te zijn en geen verjonging en vernieuwing te willen invoeren. Integendeel is men van plan op het komende partijcongres de zittingsduur van het hoofdbestuur en andere organen te verlengen van 3 tot vijf jaar. Daarenboven verzet het bestuur zich om jongeren in de hoogste leiding van de partij te plaatsen en de “oude” Arnold Kruisland en de DNA-kandidaat uit 1987, Runaldo Druiventak, te kandideren als ondervoorzitter van het congresbestuur. Daarmee wil men het jong kader schofferen alsof het niet in staat is verantwoordelijkheden te kunnen en willen dragen. Naast Leeflang en Karwafodi zijn er nog vele anderen die de partij de rug hebben gekeerd en die minder bekend zijn in de samenleving maar keihard werken in de buurten waar de traditionele kiezers van de NPS zijn. Rusland blijkt achteraf bekeken geen charisma te hebben de partijleden te inspireren noch het nieuwe inzicht te hebben om de partij te transformeren van een oude tot een efficiënte en moderne organisatie. NPS’ers vrezen dat de partij verder zal reduceren bij de volgende verkiezingen van twee naar één (1) zetel of in het ergste geen zetel.

error: Kopiëren mag niet!