Vier maanden cel voor bezit drugs

Louis Bron moet een celstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk, uitzitten wegens bezit van 160 gram cocaïne. Daarnaast is er een proeftijd van twee jaar en een geldboete van SRD 1.000 subsidiair een maand hechtenis eraan gekoppeld. Op 20 december 2015 werden Bron en zijn comparant H. staande gehouden door de politie op Marowijne. De politie was bezig met een verkeerscontrole. Daarbij werden er drugs onderschept uit een tas, welke bij de comparant was. H. ontkende dat het spul van hem was. Bron gaf toen te kennen dat hij de zak met de drugs op straat had gevonden. Hij had niet erin gekeken en de zak zo in de tas van zijn comparant geplaatst. Officier van Justitie Ilse Krenten achtte bezit van de drugs wettig en overtuigend bewezen. Als bewijs haalde zij de bekennende verklaring van de verdachte en het scheikundig rapport aan. Voor het gepleegde feit eiste zij een straf zoals eerder vermeld.
Advocaat Oscar Koulen merkte op dat hij blij was dat de vervolgingsambtenaar de kwalificatie ‘bezit’ als bewezen had geacht. Volgens Koulen wordt aan ‘vervoer’ relatief zwaarder getild. De raadsman verzocht kantonrechter Danielle Karamatali om zijn cliënt een zodanige straf te willen opleggen dat hij gisteren naar huis zou mogen. ‘Mevrouw de rechter, ik heb spijt van wat ik heb gedaan. Ik mis mijn gezin en ik wil graag snel bij hun zijn’, waren de laatste woorden van Bron. Ten aanzien van het bewijs was de magistraat kort. Zij achtte de straf passend en geboden en legde Bron een gevangenisstraf op conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!