NPS: ‘Phagwa, seizoen van liefde voor elkaar’

Phagwa is een seizoen van hoop en een tijd om onze overtuiging als NPS te herbevestigen dat Suriname en haar bewoners een betere toekomst verdienen. In de hindoereligie wordt meer dan eens per jaar de overwinning van het goede op het kwade gevierd (Holi Phagwa, Dussehra, Diwali). De NPS vindt het belangrijk dat wij als natie onze religieuze en culturele waarden onderkennen en celebreren, omdat wij hierdoor met beide benen op de grond kunnen staan en als rechtgeaarde burgers door het leven kunnen gaan. Het helpt ons ook onze identiteit te vormen en te ontwikkelen; vanwaar wij komen en wie wij zijn.
Hoewel het besprenkelen met geuren, poeder en kleurrijke vloeistoffen de in bloei staande natuur symboliseren, betekenen deze voor de NPS ook dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen rangen en standen, armoede en rijkdom. De rode kleurstof symboliseert de overwinning en de groene staat voor hoop en vertrouwen in de toekomst; een teken van hoop om steeds een nieuwer mens te worden, om steeds onszelf en onze omgeving te verbeteren. Het is ook een teken om onze vriendschap en broederschap te verbeteren en tot volle uitdrukking te laten komen.
De NPS constateert dat wij steeds vaker geconfronteerd worden met gevallen van corruptie, verval van normen en waarden, geweld tegen vrouwen en kinderen alsmede met misbruik van politieke macht. Dit kwaad wordt door de NPS sterk afgewezen. Hieraan zal een einde gebracht moeten worden. Met het Phagwa feest spreekt de NPS de hoop uit dat het goede zal overwinnen op het kwade en dat deze religieuze gebeurtenis een hernieuwde inspiratiebron mag zijn voor allen in deze moeilijke tijden, aldus de NPS in een persbericht.

error: Kopiëren mag niet!