Kay Eiloof wint Firm Engineering

Kay Eiloof wint Firm Engineering beursHet ingenieursbureau Firm Engineering biedt jaarlijks een beurs aan één van de geselecteerde studenten van de studierichting Infrastructuur van de Technologische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit. Voor dit jaar waren er 7 studenten geselecteerd die de hoogste score hadden voor een vak uit de B-1 fase. Deze studenten mochten allen hun naam in een bal doen en gezamenlijk gingen alle ballen in een grote kom.
Voorafgaand aan de trekking hield managing director van Surgold, Adriaan van Kersen, een presentatie. Surgold is voor 100% een onderneming van New Mont, waarin Staatsolie namens de staat voor 25% participeert op productieniveau. New Mont is een Amerikaans bedrijf met wereldwijd 28.000 medewerkers. Van Kersen gaf aan dat Suriname veel goud heeft en dat New Mont graag een partner van keuze wilde zijn. Na 12 jaren van voorbereiding hoopt men in oktober 2016 operationeel te zijn. Het bedrijf heeft thans 2900 medewerkers. Aan royalty’s zal de staat 6% ontvangen, hetgeen neerkomt op 26,4 miljoen USD. Aan loonbelasting heeft Surgold in 2015 in totaal 8,6 miljoen USD afgedragen. De prognose voor 2016 is dat de loonbelastingafdracht 10,5 miljoen USD zal bedragen. De jaarlijkse salariskosten zijn SRD 60 miljoen. Als spin-off doet dit bedrijf zaken met 389 Surinaamse bedrijven.
Na de presentatie viel aan Van Kersen de eer om het winnend lot te trekken. De winnares werd Kay Eiloof. Alle selecteerde studenten kregen een award en een bloemstuk. Eiloof ontving naast een beurs ook een laptop. Zij kon niet geloven dat zij de beurs heeft gewonnen. “Het zal straks doordringen”, zei de trotse winnares.

error: Kopiëren mag niet!