Universiteitsbestuur aangevuld

ADEK bestuur aangevuld.1Het bestuur van de Anton de Kom universiteit is aangevuld met vier leden. Minister Robert Peneux installeerde de nieuwe leden op vrijdag 18 maart in het Bakgebouw op het terrein van de universiteit. Met de aanvulling is het bestuur echter niet compleet, aangezien de ondervoorzitter Dennis Manns wegens ziekte zich heeft teruggetrokken. “Ik heb al iemand in zicht en de installatie komt zo snel mogelijk,” verzekert de minister aan de overige leden.
Het bestuur heeft nog steeds als voornaamste taak de effectieve besteding van de beschikbare middelen en bezuiniging. “Er bestaat een misconceptie dat bezuiniging betekent inboeten aan de kwaliteit van het onderwijs. We moeten slechts kijken waar er in de kosten gesneden kan worden door middel van misschien outsourcen en wegdoen wat geen onderdeel hoort te zijn van de universiteit. De validiteit van de onderzoeksinstituten voor de universiteit.”
Een andere uitdaging zou zijn de differentiatie van de verschillende opleidingen. Indien de markt verzadigd zou zijn van een bepaald beroep, is het nodig te bekijken hoe de afgestudeerden anders in te zetten. “Wat is de bijdrage van de universiteit aan problematiek van ministeries? De mensen kunnen ingezet worden hierbij. Dat zou ook een inkomstenbron voor de onderwijsinstelling kunnen zijn.” Bestuursvoorzitter Jack Mencke is zich ook bewust van de verdiencapaciteit van de universiteit. De potentie is volgens hem groot, alleen liggen de procedures verkeerd liggen bij de instelling.
Het bestuur is aangevuld met Mr. Yvonne Baal als vertegenwoordiger van het Wetenschappelijk personeel; Soenielkoemar Mahabir, als vertegenwoordiger van het Technisch en Administratief personeel; Emanuel Scheek, als vertegenwoordiger van de studentengemeenschap en Ir. Dave Chehin als vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

error: Kopiëren mag niet!