Notoire dief mag zes maanden brommen

De notoire recidivist, Benito Pansa, mag zes maanden brommen. Kantonrechter Rewita Chatterpal kwam dinsdag tot het wettig en overtuigend bewijs dat Pansa eerder dit jaar in een overheidskantoor heeft ingebroken en daarbij een stofzuiger, kantoorspullen, een wandklok en toiletartikelen heeft meegenomen. De veroordeelde bekende het feit, maar ontkende dat hij meer dan een stofzuiger heeft meegenomen. Volgens hem wil de benadeelde, in dit geval de Staat, hem onnodig bezwaren. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe benadrukte bij de presentatie van haar strafvoorstel dat Pansa een oud-bekende is van de politie. Zo waren de wetsdienaren, na aantreffen van vingerafdrukken op de plaats van het delict, gelijk in staat om de inbreker aan te houden. “Bij zijn aanhouding ontkende hij iets over de inbraak af te weten. Na confrontatie met het bewijsmateriaal had hij geen enkele keus dan het strafbare feit te bekennen.” Volgens Jhinkoe is het een kwalijke zaak dat Pansa meerdere malen voor diefstal, inbraken en berovingen is veroordeeld. Voor het laatst nog werd hij in 2011 veroordeeld. Raadsvouw Shefani Amirkhan vroeg de magistraat rekening te houden met de financiële situatie van de man. Pansa zou volgens haar afhankelijk zijn van sociale steun van de overheid en zou hij bovendien last hebben van epilepsie. Chatterpal week hierdoor af van het strafvoorstel van acht maanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!