Lichte bewolking en enkele buien geconstateerd

Lichte bewolking en enkele buien geconstateerdHet is thans de kleine droge tijd, echter valt er nogal wat neerslag. Hiervoor was de kleine regentijd en toen was het te droog. Op haar website geeft de Meteorologische Dienst aan dat de kleine droge tijd er tot eind maart is, waarna we in april de grote regentijd krijgen. De luchtvochtigheid in de atmosfeer boven ons gebied is tijdelijk afgenomen. Er kan lichte tot half bewolking met enkele buien geconstateerd worden. De bewolking zal afwisselend zijn. Aan het eind van de nacht ontstaat er plaatselijk nevel of mist. Door de dag heen zijn er perioden, waar de windsnelheid tijdelijk in sterkte toeneemt. De gemeten hoeveelheid neerslag voor de afgelopen 24 uren ligt ongeveer op 4 mm in de stad. Er treden tijdelijk op sommige plaatsen lichte tot matige regenbuien op. Af en toe zal er een toename in de windsterkte zijn, vooral overdag. Aan het eind van de nacht, begin van de morgen ontwikkelt er nevel in enkele gebieden. In de districten is het weer voornamelijk droog. Neerslag in deze gebieden is veelal op 0-3 mm gesteld. In de middag zullen tijdelijk lichte, soms matige regenbuien op bepaalde plaatsen geconstateerd worden.
Het warme weer in combinatie met de grote hoeveelheden regen zorgen voor een zeer hoge relatieve luchtvochtigheid. Een luchtvochtigheidsgraad van 80 tot 95 procent is heel normaal in Suriname. Het voelt daarom vrijwel altijd klam en vochtig aan, vooral in de avonduren als er ’s middags de nodige buien gevallen zijn. De dichte bebossing in grote delen van Suriname draagt ook bij aan de hoge luchtvochtigheid.

error: Kopiëren mag niet!