Gezin met 5 kinderen dakloos

De rode haan heeft dinsdag weer gekraaid. Een gezin met 5 kinderen is dinsdag dakloos geworden door een felle brand te Goede Verwachting. De politie van Latour ontving rond 08.15 uur een melding van een brand. Ter plekke aangekomen, stond de laagbouwwoning met een oppervlakte van 7 bij 7 meters in lichterlaaie. De brandweer heeft nabluswerkzaamheden verricht. De belendende panden hebben geen schade opgelopen. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat deze woning stoom aftapte van een ander huis. De vermoedelijke oorzaak kan kortsluiting zijn geweest. Er waren veel elektrische apparaten in het afgebrand huis.
Maandagmiddag is een petshop aan de Eddy Brumastraat afgebrand, waarbij een aantal dierenlevens in de vlammenzee verloren is gegaan. De brandmelding werd omstreeks 14:57 uur gedaan. Het vermoeden bestaat dat de brand in de bovenverdieping van de petshop is begonnen. De brandweer was na 7 minuten ter plaatse. Het vuur was reeds overgeslagen naar een belendende hoogbouwwoning. Beide panden waren in hout opgetrokken. De brandweer heeft een 10-tal honden kunnen redden, maar kon niet voorkomen dat enkele dieren in de petshop het leven lieten. Er was sprake van vertragende omstandigheden doordat het netwerk van de EBS in de directe omgeving niet gelijk vrij van spanning kon worden gemaakt. Alhoewel de brandweer het vuur na 25 minuten onder controle had, duurden de nablussingswerkzaamheden langer dan 5 uren. Volgens buurtbewoners was de petshop tijdens de brand gesloten en onbemand. Een belendende polikliniek heeft schroei- en waterschade opgelopen, terwijl de brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich naar achterliggende panden heeft kunnen uitbreiden. Het is vooralsnog onbekend hoe de brand is ontstaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!