CIVD’er in roofzaak GOW2: ‘Ik heb maar twee schoten gelost’

De getuige A., lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD), verklaarde dinsdag op de strafzitting dat het nooit de bedoeling was om de 17-jarige Navin Vikash Badal op 9 januari 2016 dood te schieten. Volgens de veiligheidsman had hij eerst een waarschuwingsschot in de lucht gelost. Toen de verdachten weigerden te stoppen, schoot hij gericht op de bromfiets. Tot zijn schrik zag hij de tiener van de brommer vallen en kort daarna bezwijken. De getuige benadrukte dat hij slechts twee schoten uit zijn dienstwapen gelost had. Ivanil F. (19), bekend als Vani, die betrokken was bij de beroving bij het pompstation aan de Coesewijnestraat, staat terecht in deze zaak als de bestuurder van de brommer. Hij wordt ervan verdacht samen met Badal een beroving te hebben gepleegd. Badal had op die bewuste avond een pompbediende bij een GOW2-pompstation aan de Coesewijnestraat overvallen. Volgens de pompbediende was Ivanil de persoon die de opdracht gaf om SRD 5 aan brandstof in de brommer te tanken. Gelijk hierna liep de verdachte weg en liet Badal achter om de betaling te verrichten. Toen de pompbediende het kleingeld uit een bundel probeerde te overhandigen, maakte Badal misbruik van de gelegenheid door de hele geldbundel weg te rukken. Zij worstelde met hem, maar uiteindelijk kon Badal toch met een deel van het geld wegrennen. Badal zou volgens de pompbediende daarna op de brommer zijn gesprongen en zijn weggereden. Kort daarna hoorde zij drie schoten.
Ivanil verklaarde dat hij zich niet van bewust was dat zijn vriend Badal het plan had beraamd om de pompbediende te beroven. Hij zag Navin in een worsteling met de pompbediende, maar hij had niet door dat zijn vriend de pompbediende van de dagopbrengst had beroofd. Hij reed samen met Badal weg, omdat hij geschrokken was van wat er precies was gebeurd. Hij zag zijn vriend van de bromfiets vallen en hij zelf werd aan zijn rechterelleboog geraakt door een kogel. Uit vrees stopte hij niet, maar reed verder. De CIVD’er verklaarde dat de kogel die Badal heeft geraakt, mogelijk uit zijn lichaam is geschoten en Ivanil heeft geraakt. Ivanil is door familieleden naar de politie gebracht. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe wil de camerabeelden van het servicestation bekijken om de juistheid te achterhalen. Deze zaak zal dan op 19 april verder worden behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!