Bestuur Asfa teruggefloten

Wilgo Bilkerdijk
Wilgo Bilkerdijk
De bestuursverkiezing op de algemene ledenvergadering van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), die gisteravond zou worden gehouden, is niet doorgegaan. De verkiezing zal nu over 2 maanden worden gehouden. Er was maar 1 kandidatenlijst, waarbij de 5 leden op de lijst van de huidige voorzitter van de organisatie, Wilgo Bilkerdijk, bij acclamatie gekozen zouden worden. Rechter Alida Johanns besloot in een kortgedingzaak, aangespannen door de 7 aspirant-kandidaten die niet mochten deelnemen aan de verkiezing, dat de kandidatenlijst met de daarop 7 voorkomende namen ook dient te worden goedgekeurd. Het bestuur moet na gisteren over 2 maanden nieuwe bestuursverkiezingen uitschrijven, waarbij de tweede kandidatenlijst ook moet worden meegenomen.
Het is volgens aspirant-kandidaat Aristo Kelly een onrechtmatige handeling geweest van het bestuur om de kandidatenlijst af te keuren. Leeft het bestuur het vonnis niet na, dan staat er een dwangsom van SRD 1000 per dag tot een maximum van SRD 50.000. als sanctie hierop. Bilkerdijk heeft een paar keer herhaald dat zoals bij de kamerverkiezingen, de voormalige KKF-voorzitter/vicepresident van Suriname, Robbert Ameerali, achter de schermen zijn invloed probeert uit te oefenen bij de Asfa. “Ik heb helemaal geen contact met Ameerali”, zegt Kelly. Hij vindt dat men niet moet trappen in scenario’s. “Bilkerdijk is zelf politiek actief als beleidsadviseur bij NH. Wij krijgen de ondersteuning van een hele grote groep ondernemers, omdat zij niet willen dat er wordt getornd met de politieke neutraliteit van de Asfa, iets wat op dit moment juist gebeurt”, stelt Kelly.
De klacht die Kelly van de leden van de Asfa krijgt, is dat de Asfa niet zo kritisch opkomt als in het verleden. Asfa is de spil in deze moeilijke economische tijd. De bedrijven die Kelly en team ondersteunen, wensen volgens hem de waarborging van de politieke neutraliteit. “Als Bikerdijk blijft insinueren dat een kracht staat achter mijn naam, is die bezig scenario’s te creëren. Ik heb geen tijd voor deze oude jongensverhalen. Men probeert met onzinverhalen/krabbementaliteit mensen die vooruitgang willen, naar onderen te drukken”, stelt Kelly. Kelly meent campagne te willen voeren op inhoud. Hij wil graag discussiëren over de inhoud van waar zijn team met de Asfa naar toe wil gaan, wat zij met de Asfa gaan doen en hoe zij ervoor zullen zorgen dat er meer animo komt bij de leden. “Asfa moet beleidsmatig krachtiger kunnen optreden, zodat wij meer US$ en Euro’s kunnen verdienen met de fabrikanten.” De lijst van 7 bestaat uit de aspirant-leden Aristo Kelly, Furgill Plet, Heijnes Landveld, Derryl Walker, Romila Ramdin, Wilfred Balraadjsing en Davind Chin Kwie Joe.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!