Milieudienst Koewarasan gaat van start met ophalen grof vuil

Milieudienst Koewarasan gaat van start met ophalen van grof vuil
Milieudienst Koewarasan gaat van start met ophalen van grof vuil2In het ressort Koewarasan is het startsein gegeven voor het ophalen van grof vuil van de huishoudens en het opruimen en verwijderen van ander grof vuil op de bermen. Dit geschiedt onder supervisie van de milieu- en gezondheidsdienst van het districtscommissariaat van Wanica, met medewerking van de afdeling Vuilophaal van Openbare Werken (OW).
Coördinator C. Wirjotaroeno van het project geeft aan dat er in het veld is geconstateerd dat er veel grof vuil voorkomt. “We zijn ongeveer 2 maanden al bezig met dit traject en zijn in dit gebied eerst gestart, vanwege het feit dat het aantal Zika-gevallen in dit gebied erg hoog was.” Men is eerst gestart met de voorlichting en tijdens de voorlichting zijn er folders en formulieren uitgedeeld, die de mensen moesten invullen. Aan de hand van deze formulieren is er geconstateerd waar de broedplaatsen waren. “Nu zijn wij dus bezig met het ophalen van het vuil, waarna er gewerkt zal worden aan het bespuiten van de buurt.”
Volgens de coördinator werken de mensen voor een groot deel wel mee, maar een deel houdt het vuil toch wel achter. In het verlengde hiervan gaan de pick-ups de straten af om te kijken als er mensen zijn die nog grof vuil hebben en die mensen worden dan aangemaand alles op te ruimen. De opschoonactie is gestart op Koewarasan Serie A, B en C , waarna deze vervolgd zullen te Leiding 14 en 15, de zijstraten van de Welgedacht A-weg en de afbakening, namelijk de Mawakaboweg en de Bomaweg. “We hebben drie dagen ervoor uitgetrokken en als het ons niet lukt in de drie dagen klaar te zijn, zullen we wel de hele week doortrekken. Maar het hangt zeker van het werk af.” Niet alleen de grote items worden meegenomen, maar ook het zwerfvuil wordt opgeharkt en meegenomen. “Wij doen in deze ons deel, maar het ligt uiteindelijk aan de mensen zelf om hun erf schoon te houden. Als zij dat doen, denk ik dat iedereen beschermd kan zijn tegen het Zika-virus”, aldus Wirjotaroeno. Na Koewarasan zal Houttuin aangedaan worden.

error: Kopiëren mag niet!