Danny K. ontkent alle betrokkenheid in berovings- en verkrachtingszaak artieste

Kantonrechter Sieglien Wijnhard hoorde gisteren twee getuigen in de berovings- en verkrachtingszaak van een bekende artieste. Twee recherchemedewerkers werden als getuigen gehoord. Volgens de verklaring van de agenten had de verdachte Danny bij zijn eerste aanhouding rasta-haardracht. Op een onbewaakt moment was hij gevlucht en werd pas na ruim een jaar weer aangehouden. In deze zaak heeft de rechter met betrekking tot de twee overige comparanten in 2014 al een uitspraak gedaan. Daarbij werd de eerste verdachte, Mugabe Forster, vrijgesproken van alle verwijten aan zijn adres. De tweede veroordeelde, Germain Pinas, kreeg een celstraf van vier jaar opgelegd. Danny, die wederom is aangehouden, wordt ervan verdacht de brute beroving te hebben gepleegd bij de artieste. De artieste werd daarbij ook verkracht. Danny was voortvluchtig. Hij is naderhand wederom aangehouden. De verdachte ontkent zijn betrokkenheid. Hij verklaarde de sieraden van de benadeelde te hebben opgekocht bij Pinas. De recherche heeft een deel van de buit terug gevonden bij de verdachte. De magistraat stelde deze zaak uit.
Pinas had toen bezwarende verklaringen afgelegd tegen Danny dat hij hem had benaderd met het plan om de artieste te beroven. Hij benaderde Pinas om alles voor hem te observeren. Dagen van tevoren observeerde Pinas de woning. Later kwam Pinas terug op zijn verklaring en legde uit dat hij zich daarna had teruggetrokken. Hij is een buurjongen van het slachtoffer. Volgens verklaring van het slachtoffer kwam zij rond 03.00 uur in de ochtend thuis aan. Ze zat op het toilet en zag plotseling twee creoolse mannen voor haar staan. Één van hen was gewapend met een mes en de andere met een vuurwapen. Één van hen had zijn gezicht afgedekt door zijn trui over zijn hoofd te trekken. Uit een fotocollage heeft de artieste Danny aangewezen als te zijn de persoon die heel veel gelijkenissen vertoont met één van de daders die haar heeft verkracht. Het slachtoffer werd beroofd van al haar sieraden. Alsof dat niet genoeg was, werd zij door de twee daders beurtelings verkracht en achtergelaten. Pinas gaf aan dat hij de verdachten slechts vervoerd had. Hij ontkende samen en in vereniging zijn buurvrouw te hebben beroofd en verkracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!