John Krishnadath Concacaf-kandidaat voor Fifa-bestuur

SVB-voorzitter John Krishnadath
SVB-voorzitter John Krishnadath
John Krishnadath is kandidaat gesteld om gekozen te worden tot één van de Concacaf-vertegenwoordigers in het bestuur van de wereldvoetbalbond, de Fifa. De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal het hoogstwaarschijnlijk moeten opnemen tegen een Cubaan, die zich ook kandidaat heeft gesteld in de Caribische zone. Krishnadath bevestigt tegenover Dagblad Suriname zijn kandidaatstelling. ‘We kregen een week geleden een mail van het Concacaf-secretariaat dat we voor de Caribbean Football Union (CFU) een kandidaat vooruit konden schuiven. Zaterdag is de kandidaatstelling gedaan en we hebben bevestiging gekregen van de Concacaf’, geeft Krishnadath aan.
Door de verandering van de statuten bij de Concacaf, dat is de overkoepelende voetbalbond van de Noord- en Centraal Amerikaanse en Caribische landen, is het nu mogelijk om naast een vicepresident van de Fifa, ook 4 andere vertegenwoordigers te kiezen voor het Fifa-bestuur. Uit de 4 moet verplicht 1 vrouw zijn. Daarnaast mogen de CFU, Noord-Amerika en Centraal-Amerika elk 1 plek invullen. De kandidatuur van Krishnadath is met ondersteuning van de Bahama’s, Guyana en Trinidad & Tobago ingediend. Verder heeft Suriname samen met St. Kitts & Nevis ook een vrouwelijke kandidaat naar voren geschoven. Deze is de vicepresident van de Trinidadiaanse voetbalbond, Joan Salazar.
De verkiezingen voor de Concacaf-vertegenwoordigers zullen op 26 mei plaatsvinden in Mexico. Hier zal het Fifa-congres en het buitengewoon Concacaf-congres plaatsvinden. ‘Nu zal het lobbywerk moeten beginnen en kijken wie we achter ons kunnen krijgen’, zegt Krishnadath. Zo is bekend dat St. Kitts de mannelijke kandidaat van Cuba heeft ondersteund bij de indiening. ‘Maar toen ze hoorden dat Suriname ook kandidaat is, zeiden ze waarom we hen niet gemeld hebben.’ Suriname zal veel rekenen op de Engelssprekende Caribische landen.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!