Dc Pollack schermt met boetes

Districtscommissaris Remy Pollack zegt dat in het district Commewijne de handen in elkaar worden geslagen om besmetting met het Zika-virus te remmen. De bestuursambtenaren in alle ressorten waken voor verspreiding van deze en andere door muskieten overgedragen aandoeningen, zoals dengue en chikungunya. Volgens Pollack vraagt het continue inspanning om het district, dat een oppervlakte van 2.353 km² beslaat, te bereiken. De lintbebouwing vraagt naar het afleggen van lange afstanden. De medewerking van de bevolking wordt noodzakelijk genoemd. De opdracht aan alle ingezeten om bermen schoon te maken, sloten op te halen en andere haarden van het Zika-ziekteproces op te ruimen, wordt schoorvoetend opgevolgd. “De medewerking van de bevolking kan veel beter”, zegt Pollack. Wettelijk zijn burgers en ingezeten verplicht hun woonomgeving netjes te houden. De dc geeft aan dat het opleggen van boetes aan diegenen die hun plicht verzaken tot de mogelijkheden behoren die het districtscommissariaat kan toepassen om overtreders te corrigeren. Hij hoopt dat het niet zover komt.

error: Kopiëren mag niet!