NJP vraagt minister Peneux om vervolgprotesten BvL te voorkomen

Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft gisteren een schrijven gericht naar de minister van minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, waarbij op hem dringend het beroep wordt gedaan om een vervolg van de protestacties van de Bond van Leraren (BvL) te voorkomen. “De BvL heeft aangegeven dat zij vanaf vrijdag 11 maart 2016 in protestactie gaat. Dit zal als gevolg hebben dat de leerlingen niet optimaal onderwijs kunnen genieten. In het ergste geval kan er een achterstand in het leerprogramma ontstaan. Naar aanleiding hiervan nadert het NJP u met het verzoek dringend aandacht te geven aan deze situatie. Het NJP als hoogste jeugdvertegenwoordigingsorgaan doet een beroep op u om in conclaaf te treden met de BvL ter voorkoming van protestacties en te geraken tot een oplossing in deze kwestie, waar alle partijen baat bij hebben”, geeft voorzitter Priya Sital van het NJP aan in de brief.
In een reactie gisteren gaf minister Peneux reeds te kennen dat hij hoopt dat deze protestactie een eenmalig karakter draagt.

error: Kopiëren mag niet!