Minister Minowc hoopt dat BvL-actie eenmalig is

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op de hoogte van de actie van de Bond van Leraren (BvL). De gevoelens van de leerkrachten zijn kenbaar gemaakt aan de minister. ‘Ik heb het gevoel dat ze hun verantwoordelijkheid wel kennen, want ze hebben gezegd dat ze het doen als een soort “alert situatie” om in feite de regering erop te wijzen dat er een ombuiging moet plaatsvinden van de stijgende koersontwikkeling’, zegt Peneux.
De bewindsman hoopt dat het gaat om een eenmalige actie waardoor er niet teveel stagnaties komen binnen het onderwijsproces, zodat uiteindelijk een vlotte beëindiging van het schooljaar gegarandeerd kan worden. Op woensdag 9 maart heeft hij gesprekken gevoerd met BvL- voorzitter Wilgo Valies. Volgens minister Peneux bracht de vakbondsleider tijdens de gesprekken naar voren dat de leraren op dit moment ontstemd zijn over de huidige koersontwikkeling. Door de fluctuaties is hun salaris minder waard en kunnen ze niet meer in hun eigen behoefte voorzien. Dit maakt dat ze gedemotiveerd raken.
Peneux vindt dat er om de tafel gezeten moet worden met de totale regering om uiteindelijk te komen tot pasklare oplossingen. ‘Ik heb altijd het geloof dat dialoog, openheid van zaken en communicatie moeten leiden tot oplossingen. President Desi Bouterse is ook altijd voorstander van dialoog. Het zal uiteindelijk liggen aan de bereidwilligheid van zowel de regering als van de BvL om open te staan voor een oplossingsmodel’, aldus de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!