“Ik moest in mijn broek plassen”

“Ik moest in mijn broek plassen, omdat de politieambtenaar vond dat ik niet naar het toilet mocht. Daarnaast werden mijn handen geboeid, voeten met tiewrap vastgebonden en werd ik als een beest op de grond gesmeten en geschopt.” Dit verklaarde Marciano A. donderdag aan kantonrechter Marie Mettendaf. Marciano wordt ervan verdacht op 5 december 2015 drie tassen met marihuana uit zijn busje te hebben gegooid, toen hij weigerde bij een controlepost te Klaaskreek te stoppen. Volgens de verdachte is niets daarvan waar. De enige reden waarom hij het bevel van de politie weigerde, was dat zijn autopapieren niet in orde waren. Daarnaast zegt hij dat hij nimmer naar de locatie is gebracht waar de tassen vermoedelijk uit het voertuig waren gesmeten. Twee politieagenten beweren het tegendeel. Volgens de wetsdienaren was het de verdachte die het stopteken op de controlepost negeerde en drie tassen tijdens zijn vluchtpoging uit zijn wagen gooide. Uiteindelijk werd hij aangehouden en gelijk naar de plek van de tassen gebracht. Daar werd in bijzijn van Marciano ontdekt dat de tassen vol zaten met marihuana. Twee vrouwen, die de verdachte op die dag gevraagd hadden een taxirit te rijden, verklaarden dat zij niemand tassen uit de wagen hebben zien gooien. Bovendien zou het neefje van de verdachte, dat volgens zijn eigen verklaringen aangaf van de linkervoorzitting naar achteren te zijn gesprongen, de hele tijd op de achterbank hebben gezeten. Deze verklaringen doen volgens de rechter vraagtekens rijzen. Volgens de vrouwen had de verdachte slechts aangegeven dat zijn autopapieren niet in orde waren en hij daarom wegvluchtte. Op24 maart wordt de verdachte gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!