Ambtenaren commissariaten ontevreden

Op 18 maart houdt de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling (Abpro), lidbond van de Centrale voor Landsdienaren Organisaties (CLO), een algemene ledenvergadering. De bestuursambtenaren en algemene ambtenaren onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling zijn ontevreden over de huidige gang van zaken binnen de commissariaten. Er komen buitenstanders naar binnen, die hoog gewaardeerd worden in functies. Zij die 10, 20 en 30 jaren hun krachten geven, kunnen niet bevorderd worden. De leden hebben een beroep gedaan op de bond om een ledenvergadering te beleggen.
“Wanneer de mensen ontevreden zijn en zij vragen om ontvangen te worden, zal je naar ze luisteren. Wij zullen een vergadering beleggen, waar wij de mensen de gelegenheid zullen bieden om hun misnoegen te uiten. Wij als vakbond zijn verplicht hun beroep over te nemen”, zegt Glenn Swamipersad, voorzitter van de bond. Veelal wordt gezegd dat lidbonden van de CLO stil zitten, vanwege de nauwe verbondenheid van de voorzitter Ronald Hooghart met de regering. Volgens Swamipersad mag dat worden verwaarloosd.
“Als de leden aangeven wat ze willen, zullen we doen wat ze willen. Een actie is niet uitgesloten. Ik ben niet alleen voorzitter van deze bond, maar ook bestuurslid van de CLO. Wanneer er ontevreden ambtenaren zijn en rancune zich voordoet, kunnen wij niet zeggen dat de CLO een samenwerking heeft met de regering en de belangen van onze leden verwaarlozen. Dat kunnen wij niet doen. Wij zullen duidelijke standpunten innemen en aangeven hoe het verder zal gebeuren. Wij bemoeien ons niet met de politiek”, aldus Swamipersad. Het gaat landelijk om circa 1.700 leden. Vanwege de afstanden zullen niet alle leden op de vergadering aanwezig zijn. Alle leden worden wel vertegenwoordigd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!