Probleem rondom dichtgegooide buis nog niet opgelost

Het probleem rondom dichtgegooid buis nog niet opgelostOngeveer twee weken terug maakte een buurtbewoner te Leonsberg bekend dat het plein aldaar onder water gelopen was. Er zou tijdens werkzaamheden aan de sloten langs de weg precies aan de overkant van het plein een buis zijn dichtgegooid. Vanuit de afdeling Ontwatering van het ministerie van Openbare Werken was men bezig te werken aan het probleem. Echter meldt de buurtbewoner dat na twee weken het probleem nog niet is verholpen. Het plein staat gelukkig niet meer onder, omdat het droge weer aanhoudt. Maar wat gebeurt er wanneer we in de grote regentijd zitten? Deze bewoner heeft contact opgenomen met de afdeling, waar men hem voorhoudt dat men bezig is met de werkzaamheden en dat de burger geduld moet betrachten. De buurtbewoner maakt zich echter zorgen over de muskietenpopulatie die volgens hem is verergerd.
“Als de oorzaak bekend is, waarom duurt het zolang om dit probleem op te lossen? De oorzaak is namelijk dat de buis die zorgt voor de afwatering dichtgestort is. Er loopt een sloot ertegenover, die niet gewoon met duikers gedempt is. Volgens de bewoner is van de sloot een soort van stortwerk gemaakt. Er is daarbij een hele bekisting gemaakt, die dichtgestort is met mortel. Daarop is een betonnen deksel geplaatst en dichtgemaakt met zand. Op die sloot komt dan de buis van het plein uit. Doordat deze is dichtgestort, is de buis automatisch dichtgestort. Men zou ter hoogte van de buis kunnen openbreken, zodat die weer vrijkomt. En dat is wat er gebeuren moet”, volgens de buurtbewoner.
Dagblad Suriname nam wederom contact op met de bovengenoemde afdeling waar men aangaf momenteel niet de nodige informatie te kunnen verschaffen. Er werd in dit kader gevraagd de volgende dag te bellen.

error: Kopiëren mag niet!