Earth Hour maakt kinderen bewust van milieu

Earth Hour maakt kinderen bewust van milieuIn de hele wereld wordt op 19 maart het licht voor een uur uitgedaan. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Ook in Suriname doet men mee aan Earth Hour en laten wij zien dat wij de aarde belangrijk vinden. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.
Voorafgaand aan Earth Hour is The Back Lot op verzoek van WWF, Unicef en Fatum gestart met een educatieproject. Samen met bekende kunstenaars, zoals George Struikelblok en Wilgo Vijfhoven, gaan leerlingen 5000 petflessen veranderen in kunstwerken, waar ook nog een lamp van gemaakt wordt. Deze lampen zullen tijdens Earth Hour, op 19 maart, het Onafhankelijkheidsplein verlichten als het licht voor een uur uitgaat. Terwijl de leerlingen van de bovenbouw van de Sint Bernadetteschool met de workshop bezig waren, deden de leerlingen van de onderbouw mee aan de Giant Earth Ball estafette. Symbolisch hebben ze de aarde op hun schouders overdragen aan hun leeftijdsgenoten. Met dit gebaar maakten ze duidelijk aan volwassenen dat zij ervoor moeten zorgen dat het gewicht van de aarde niet zwaarder moet worden. De aarde gaat zo heel de stad door om uiteindelijk met hulp van de padvinders op 19 maart aan te komen op het Onafhankelijkheidsplein. Earth Hour 2016 is de aftrap van de grote Climate Change campagne, die een jaar lang zal duren. De campagne wordt ondersteund door WWF Guianas, Unicef en Fatum. (foto: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!