Zout der Aarde zet wederom moeder met kinderen op straat

Bij Kinderhuis Zout Der Aarde die recent nog in de media is verschenen vanwege het feit dat de directie van de instelling een moeder en haar twee dochters zonder meer op straat gezet heeft, heeft zich weer een soortgelijk geval plaatsgevonden. Moeder M.P. is al een week uit het tehuis. Als het aan de moeder van drie kinderen ligt, gaat zij nooit meer terug naar het tehuis. De vrouw heeft ongeveer drie nachten geslapen bij een taxibedrijf op de hoek van de Raghoebarsingstraat. Volgens eigen zeggen is zij in eerste instantie zelf uit het tehuis gegaan, omdat zij niet meer kon met de situatie daar. M.P. geeft aan dat zij uitgescholden en vaak bedreigd werd door één van de groepsbegeleiders. De vrouw zegt dat zij hierover vaak heeft geklaagd bij de directeur van de instelling, Gonda Matadien-Cicilson, maar dat zij er niets aan doet.
De vrouw had haar kinderen achtergelaten, maar ging hen frequent opzoeken. Toen zij op een dag haar kinderen weer opzocht, werd haar meegedeeld dat zij haar kinderen kon meenemen. Twee van de kinderen zijn momenteel opgevangen door een zus van M.P. en het derde kind is bij haar tante. Deze mevrouw heeft geen inkomen en zoekt naar werk. Ook is zij dringend op zoek naar een verblijfplaats, omdat zij op straat is. De zus heeft volgens haar zeggen aangegeven niet over genoeg plaats te beschikken en kan de kinderen niet voor lang bij zich houden, omdat zij ook haar eigen gezin heeft. M.P. wil zeker niet terug naar het tehuis vanwege de bedreigingen.
Louis Vismale, directeur van Stichting 1 voor 12, geeft aan te hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing voor de dame gevonden wordt, vooral vanwege de kinderen. Vismale is niet te spreken over het feit dat er in deze helemaal geen rekening gehouden wordt met het welzijn van de kinderen. Hij zegt de situatie aangaande het tehuis beu te zijn. De overheid moet volgens hem een onderzoek instellen over wat er daar eigenlijk gebeurt. ‘Er wordt steeds gezegd dat de kinderen de toekomst zijn van morgen, maar er komen mij allerlei zaken ter ore over het kindertehuis.’ Vismale zegt niet een ieder te kunnen helpen, hoe graag hij dat niet zou willen. ‘Ik ben momenteel al bezig met een soortgelijk geval. Hij smeekt de overheid echter zo gauw als mogelijk in te grijpen.’
Moeder Diana Khodabaks (58) werd recentelijk samen met haar twee jongste dochters, Lucenda (14) en Naomie (13), door de directeur van Kinderhuis Zout Der Aarde uit het tehuis gezet. Als reden werd toen opgegeven dat zij de aan haar gedoneerde voedselpakketten niet wilde afstaan aan de directeur. Stichting 1 voor 12 heeft daarbij kunnen bewerkstelligen dat de moeder en dochters onderdak hebben gekregen bij Nos Kasitas. De kinderen zijn op een school in de buurt van Nos Kasita geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!