Vijay Chotkan nieuwe topman Luchthavenbeheer

1 Vijay Chotkan zwaait scepter bij LuchthavenbeheerVijay Chotkan zwaait sinds 23 februari 2016 de scepter bij de NV Luchthavenbeheer. Hij heeft overgenomen van Lesley Winter. De nieuwe directeur heeft sinds het jaar 2000 zijn krachten gegeven aan de overheid. In zijn vorige functie diende hij als beleidsadviseur op het ministerie van Openbare Werken. Chotkan zegt dat hij een concrete opdracht heeft gekregen van zijn superieuren. “Ik heb de concrete opdracht om het bedrijf de plaats te geven die het bedrijf moet krijgen, nationaal en internationaal. Ook moet het bedrijf in de komende jaren winstgevend worden”, stelt Chotkan. Vanwege de periode waar Suriname nu in zit, moet het bedrijf ook denken richting efficiëntie maatregelen. Dat zal volgens Chotkan middels een breed draagvlak binnen het bedrijf moeten worden gedaan. Het bedrijf heeft volgens hem een heel ander soort karakter. “Hier kun je niet sollen met zaken en operaties. Zaken die iets beter of sneller kunnen gebeuren, zullen wij natuurlijk meenemen”, stelt Chotkan.
Er zijn markten die verder onderzocht moeten worden. Zeker de markten waar de autoriteit als speler wil meedoen. Ook dat komt aan de orde met Chotkan aan de leiding. De NV Luchthavenbeheer is voor wat betreft haar strategische ontwikkelingen voor een belangrijk deel afhankelijk van het beleid, dat door de Overheid wordt uitgestippeld. Een voor de luchthaven belangrijke doelstelling is om Suriname te maken tot een ‘strategisch tussenstation’ op het gebied van transport. Daarvoor moet worden nagegaan hoe de geografische positie van Suriname kan worden benut om een internationaal economisch en transportcentrum te worden tussen het Noordoosten van Zuid-Amerika, de regio en de internationale markten daarbuiten. Voor de luchthaven betekent dit dat Zanderij de functie van een interregionale hub met de daarbij behorende faciliteiten moet innemen.
Chotkan stelt dat Suriname als land zeker die richting moet opkijken. “Het is geen makkelijke job. We gaan verder professionaliseren en je moet de juiste besluiten op de juiste momenten nemen. Wij moeten internationaal kijken hoe wij op dit moment staan. Met de vorderingen die Luchthavenbeheer heeft gemaakt mogen wij zeker niet ontevreden zijn. Ik zal niet zeggen dat het van de ene op de andere dag zal gebeuren. Maar u zult de komende dagen en jaren de stappen vooruit wel merken”, benadrukt Chotkan.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!