Purple Movement organiseerde minibeurs

Oud-parlementarier Yvonne Ravales wordt gehuldigd door Sozavo-minister Joan Dogojo (foto: Regilio Derby)
Oud-parlementarier Yvonne Ravales wordt gehuldigd door Sozavo-minister Joan Dogojo (foto: Regilio Derby)
Gisteren werd in verband met Internationale Dag van de Vrouw in Congreshal een minibeurs georganiseerd door Purple Movement. Speciaal ter gelegenheid van deze activiteit werden er ongeveer 20 vrouwen gehuldigd. Op de minibeurs waren diverse organisaties aanwezig waaronder de politie en brandweer, verder waren ook artsen erbij die informatie verschaften met betrekking tot Zika en Microcefalie. Enkele kleine ondernemers kregen de gelegenheid om hun waar ter verkoop aan te bieden waaronder Tonka haarvet, Aloe, zuurgoed , koekjes en nog meer diverse artikelen. De bedoeling van de beurs was vooral om deze kleine ondernemers meer naar voren te brengen met hun producten en hen verder te begeleiden naar de grote beurs. Volgens de voorzitter van Purple Movement, Hariette Bholasingh – Heldstone, zijn er vrouwelijke ondernemers die veel doen zonder Financiën.
Dit evenement hield een heel belangrijke boodschap in voor alle vrouwen en dat was ‘Geef niet op en blijf vooral doorzetten’. Vijf speciale vrouwen hebben in dit kader de kans gekregen hun verhaal te vertellen die andere vrouwen moet inspireren vooral door te zetten. Deze vrouwen hebben heel veel meegemaakt. Verhalen zoals het afbranden van het huis, tot mishandeling en tot het ontdekken hiv- besmet te zijn kwamen allemaal aan de orde. Één van de dames is zelf blind geboren. Maar ondanks alles hebben ze doorgezet en kunnen een normaa leven leiden. Deze vrouwen en anderen zijn gehuldigd en hebben namelijk een certificaat en een medaille gekregen met het opschrift “Sterke vrouwen”. “Dat moet ook als motivatie dienen voor hen”, zegt Bholasingh. Verder zijn er ook vrouwen gehuldigd die hard werken binnen de ressorten waaronder dc Wonny Pinas, verder kleine ondernemers en vrouwen die anderen op een voetstuk plaatsen.
Als boodschap voor de vrouwen op deze speciale dag heeft de voorzitter meegegeven dat vrouwen nooit moeten opgeven. “Ik zeg het altijd in de klas aan zowel vrouwen als mannen. Al hebben vrienden je in de steek gelaten, weet dat God je nooit in de steek laat. Ga op je knieën en bid om kracht en ga door in het leven. En voor vrouwen die kinderen hebben als je ooit het idee krijgt om rare dingen te doen, denk erom als jij zinkt, zinken je kinderen ook”, aldus Hariette Bholasingh – Heldstone.
Purple Movement is een vrouwenorganisatie die al drie jaar bestaat en is een werkarm van de NDP. Het zijn vrouwen van Rainville die zich hebben gebundeld. De organisatie helpt vrouwen in nood en wil vrouwen inspireren zich verder te ontwikkelen. Zij hebben er zelf voor gezorgd dat een vrouw die mishandeld werd en vaker getracht had zich van kant te maken, naar het buitenland te sturen. De dame woont al jaren in Nederland en geeft aan dat het goed gaat. Na bijkans 15 jaar is deze dame weer naar Suriname gekomen.

error: Kopiëren mag niet!