OS Koewarasan 1 neemt gerenoveerd toilet in gebruik

Leerlingen en leerkrachten van de OS Koewarasan 1 hebben gistermorgen op feestelijke wijze hun gerenoveerde toilettengroep in gebruik genomen. Zij kunnen voortaan gebruik maken van enorm verbeterde sanitaire voorzieningen. De renovatie is een gezamenlijke inspanning geweest van de school zelf en Intermed Caribe. Een bijzondere verrassing was de schenking van complete handwassystemen door Intermed Caribe, waardoor de hele school gebruik kan maken van zeep, dispensers en hand towels. De OS Koewarasan 1 is ook meegenomen in de ‘Schone-handen-campagne’ die het vorig jaar in oktober is gelanceerd door Intermed Caribe in samenwerking met haar partners, de Paho, het BOG, de districtscommissariaten Paramaribo Noord- Oost en Zuid-West, het ministerie van Volksgezondheid en het Celos.
Purcey Stuart benadrukte als vertegenwoordiger van het BOG voorstander te zijn van preventieve gezondheidszorg. In deze is het wassen van de handen erg belangrijk, omdat hiermee de verspreiding van bacteriën en ziekten wordt voorkomen. Door de handen na toiletgebruik goed te wassen, kan het aantal ziekten als gevolg van een slechte handhygiëne met maar liefst 40% droppen, zegt Stuart. Het BOG is ook de eerste instantie geweest, die enkele jaren geleden een handenwassenproject is gestart. Dat particulieren dit initiatief voortzetten, stemt volgens Stuart erg goed en dat is ook de reden waarom het BOG de campagne ten volle ondersteunt.
Dave Wirjomengolo, projectcoördinator van de Schone-handen-campagne, legt uit dat de OS Koewarasan 1 ook is meegenomen in dit project, omdat vaker is gesteld dat heel veel activiteiten alleen in Paramaribo plaatsvinden. Met de OS Koewarasan in Wanica en binnenkort de OS Rust en Werk te Commewijne hebben de initiatiefnemers van de campagne ook de districten betrokken. De OS Koewarasan 1 telt ruim 400 leerlingen. Veronique, leerlinge van de zesde klas, wist mede dankzij de duidelijke instructies haarfijn te vertellen hoe zij haar handen op de juiste wijze moet wassen. “Het is goed voor je gezondheid. Er komen niet zoveel bacteriën op je handen als je het goed doet”, klinkt het helder op de vraag waarom handen wassen belangrijk is. Schoolhoofd Groeizaam is dankbaar voor de inspanning die gepleegd is om de kinderen te voorzien van goede sanitatie. Zij heeft haar leerkrachten de opdracht gegeven de kinderen zoveel mogelijk te instrueren over een juist gebruik van de attributen.

error: Kopiëren mag niet!