Man probeerde openbare school in brand te steken

De politie van Paradise heeft op zondag 6 maart de 44-jarige Dewperkash M. aangehouden ter zake brandstichting bij de openbare school OS Hamptoncourt II te Hamptoncourtpolder. Deze man had rond 20.00 uur op drie plaatsen aan de rechtervleugel van de school met gasoline besprenkeld en vervolgens in brand gestoken. Alerte omstanders zagen op een gegeven moment het vuur en hebben het kunnen doven. De brandstichter werd ook ter plekke aangehouden door de omstanders.
Regiocommandant West, hoofdinspecteur Widjaikoemar Oedit, zegt dat deze verdachte al langer bezig is met deze school. Dewperkash werd vorig jaar aangehouden ter zake vernieling van deze zelfde school. Hij had toen ramen, deuren en shutters kapotgeslagen. De verdachte beweerde toen dat een vleugel van de school op zijn terrein is gebouwd. Hij heeft ter zake hulp gezocht, maar niemand heeft hem kunnen helpen. In dit geval heeft de regiocommandant zich ter plekke georiënteerd en blijkt dat de verdachte achter de school woont. Hij heeft geen eigen inrit en moet steeds gebruik maken van de inrit van zijn buurman. De school is helemaal opgetrokken tot de grens van de buurman. Oedit zegt dat de school al 80 jaren bestaat. In de afgelopen jaren heeft men het gebouw verbouwd, waardoor de volle breedte van het perceel van de verdachte is bedekt. De politie heeft in het belang van het verdere onderzoek de verdachte Dewperkash wegens brandstichting in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!