Kindvriendelijk inhaalschema maken

De voorzitter van het Directeurenberaad, Marisa Meyer, geeft aan dat de schoolbussen gisteren voor 100% hebben gereden en de opkomst van de leerlingen was dus ook 100%. “We zijn nu dus druk bezig met de samenstelling van een inhaalschema. We gaan een zo kindvriendelijk mogelijk inhaalschema voor de leerlingen opstellen. Wij hopen natuurlijk dat dit zich niet meer voordoet, maar desalniettemin moeten wij een back-up hebben om, indien dit zich weer mag voordoen, wij geen schade daaraan ondervinden. Voor een week gaat er samengewerkt worden met de bushouders, de ouders, de schoolleiders en als het moet het commissariaat van dat district. We gaan kijken hoe we dat dus voor een week kunnen opvangen. Meestal duren de acties een week of minder. Met een back-upprogramma van een week willen we ervoor zorgen dat wij voorbereid zijn op andere acties.” Vanwege de economische situatie verwacht Meyer dat dit zich weer kan voordoen.
Wat de muloscholen betreft, hoeft er geen uitstel te komen van de examens. Wel is het zo dat SO-cijfers iets later worden ingeleverd, waardoor er geen rapporten verstrekt worden dit kwartaal en bepaalde zaken, zoals ouderochtend, en de Phagwa-viering, komen te vervallen. “Je hebt dan 3 van de 6 dagen al ingelopen en voor de rest van de dagen (nog 3) ga je kijken hoe je dat dan opvangt in het volgend kwartaal.”
“Formulering van het inhaalprogramma laat het ministerie over aan ons. Wat wij inleveren, daarop gaan zij inspelen. Wij zijn op de hoogte van de situatie en wij moeten de leerkrachten vragen wat de achterstanden zijn. Er wordt dan gekeken hoe dat aangepakt kan worden”, aldus Meyer. Momenteel zijn de muloscholen bezig met de mondelinge examens. De achterstand inhalen, is volgens de Directeurenraad-voorzitter wel haalbaar voor de muloscholen.

error: Kopiëren mag niet!