21 megawatt capaciteitsuitbreiding EBS-centrale

4e MachineHet opwekvermogen van de EBS-centrale aan de Saramaccastraat, Dieselpowerplant 2 (DPP2), wordt uitgebreid. De laatste voorbereidingen voor de installatie van een 21 MW MAN 18V48/60 TS dieselgenerator worden momenteel getroffen. Dit vermogen moet volgens planning in april dit jaar beschikbaar zijn. In oktober 2015 zijn de installatiewerkzaamheden van dit project gestart.
DPP2 werd in augustus 2014 officieel in gebruik genomen met een vermogen van 63 MW. Bij het ontwerp en de bouw van de centrale is er rekening gehouden met een mogelijke capaciteitsuitbreiding van een vierde motor. Met deze uitbreiding komt het totaal geïnstalleerd vermogen van DPP2 op 84 MW. De dieselgeneratoren maken gebruik van HFO (zware olie) als brandstof, die goedkoper is dan diesel.
De uitbreiding was noodzakelijk om in de stijgende vraag naar elektrische energie te voorzien. Volgens de groeiprognoses was het essentieel om twee jaren na de installatie van 63 MW wederom het opwekvermogen uit te breiden.
Naast investeringen in dieselcentrales voor energieopwekking heeft de EBS ook plannen om hernieuwbare energiebronnen in te zetten voor de opwekking.

error: Kopiëren mag niet!