15 maanden voor inbreken in restaurant

Humphrey Pansa mag van kantonrechter Dinesh Sewrattan 15 maanden de cel in. De magistraat heeft de recidivist Pansa schuldig bevonden aan diefstal middels braak. De veroordeelde heeft op 10 september 2015 ingebroken in de magazijnruimte van een restaurant aan de Drambrandersgracht. Volgens eerdere verklaringen van de benadeelde had hij zijn etenszaak die bewuste avond afgesloten en zag hij tot zijn schrik in de ochtend van 11 september dat de voordeur van het magazijn was geforceerd. Bij nadere inspectie bleek dat twee fietsen en enkele flessen alcohol waren weggenomen. De restauranteigenaar schakelde terstond de politie in. Uiteindelijk kon op de camerabeelden worden gezien dat het om Pansa, een oud-bekend van de politie, ging. De verdachte werd opgespoord en in de buurt van de Kleine Saramaccastraat aangehouden. Opmerkelijk in deze zaak is dat de verdachte in eerste instantie aangaf nimmer in het magazijn te zijn geweest, maar slechts een gascilinder van buiten te hebben weggenomen. De diefstal van deze gascilinder werd hem echter niet ten laste gelegd. Gelijk nadat zijn advocaat een sterk pleidooi had gehouden waarin de onschuld van Pansa werd benadrukt, heeft Pansa in zijn laatste woord alles bekend. Hij gaf aan reeds vier keren in aanraking te zijn gekomen met de politie. De rechter ging niet mee met de strafeis van 18 maanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!