Man weigert SRD 50.000 te betalen voor transport krapé-eieren

De 50-jarige Frits P. werd vrijdagmorgen door de politie van Richelieu staande gehouden met in zijn bezit 5.000 krapé-eieren. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de politie een tip met betrekking tot deze verdachte binnen heeft gehad. De politie heeft de informatie uitgewerkt dat deze verdachte in een Toyota Ipsum krapé-eieren vervoert van Moengo richting Paramaribo.
De verdachte schijnt een oud-bekende van de politie te zijn. Hij is al eerder voor een soortgelijk strafbaar feit aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd een geldboete van SRD 50.000 aan de verdachte opgelegd. Hij weigert de boete te betalen en kiest ervoor om voor de rechter te verschijnen. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij op Moengo de krapé-eieren gekocht bij twee mannen van Indiaanse komaf voor SRD 1500. Zijn intentie was om de eieren naar Paramaribo te verhandelen. Onderweg naar zijn eindbestemming werd Frits door de politie staande gehouden. Het voertuig waarmee hij de krapé-eieren transporteerde, is door de politie in beslag genomen en kan verbeurd verklaard worden. In het belang van het verdere onderzoek is de overtreder in verzekering gesteld. De politie heeft op basis van het gepleegde strafbaar feit een dossier opgemaakt en opgestuurd voor het parket. De kantonrechter beslist verder over zijn lot.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!