Brute roofoverval in barbershop te Lelydorp

Twee broers zijn zaterdagmiddag rond 17.00 uur slachtoffers geworden van een brute roofoverval op de hoek van de Terate- en Andonglaan te Lelydorp. Dagblad Suriname heeft de informatie dat beide broers een barbershop runnen op de bovenvermelde locatie. Omstreeks 17.00 uur stapten twee mannen de zaak binnen. Beide heren deden zich voor als klanten. Op een gegeven moment haalde één van de twee criminelen een wapen te voorschijn. Faizel, een barbier, werd onder bedreiging gehouden van het wapen, terwijl de tweede rover de andere broer Ronald, meer bekend als Ro, onder bedreiging hield van een mes.
Ro werd gesommeerd om plat op de grond te liggen, echter weigerde hij waarna hij in een worsteling raakte met de rover gewapend met een mes. De rover heeft toen twee steken ter hoogte van de rechteroksel, dus rechterzij, van Ro toegebracht. Hierna rukte de rover een dikke halsketting van geel metaal van Ro weg. Ook de broekzakken van beide broers werden doorzocht. Hun portemonnee en mobiele telefoons werden hierbij buitgemaakt. De criminelen hebben de dagopbrengst niet meegenomen. Het vermoeden bestaat dat de daders gemunt hadden op de dikke ketting. De politie werd een aantal keren gebeld echter werd er geen gehoor aan de oproep gegeven. Intussen arriveerde de vrouw van Ro die haar man per eigen gelegenheid naar Libi Makandra bracht voor medische hulp. Volgens de omstanders bloedde het slachtoffer hevig en vanwege het feit dat de sterke arm te lang op zich liet wachten, hebben zij snel eerste hulp geboden. Volgens verklaring van een overvallen barbier kunnen zij de rovers bij weerzien wel herkennen. De politie van Lelydorp heeft het verdere onderzoek overgedragen aan de recherche.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!