Bijeenkomst VHP-Gendercommisse

Nw Gond 2In het kader van “Internationale Dag van de vrouw” organiseerde de VHP- Gendercommissie Nieuwe Grondweg, in samenwerking met VHP-Jongerencommissie Nieuwe Grondweg, een bijeenkomst op zondag 6 maart 2016 te Nieuwe-Grond.
Op deze speciale dag hebben diverse sprekers, waaronder ondervoorzitter van de VHP, de heer Randjietsing, DNA-Lid mevrouw Krishnakoemarie Mathoera en VHP-voorzitter Santokhi het woord gevoerd. De hoofdspreker op deze bijzondere dag was VHP-voorzitter Chan Santokhi.
In hun toespraken hebben de sprekers de rol van de vrouw en de bijdrage die de vrouw levert aan de ontwikkeling van de totale natie aangehaald. Alle sprekers hebben ervoor gepleit dat vrouwen gelijke kansen moeten krijgen net als de mannen, er moet geen discriminatie zijn tussen mannen en vrouwen.
De VHP-voorzitter zegt dat in de nieuwe statuten van de VHP, die onlangs zijn goedgekeurd, is opgenomen dat het hoofdbestuur een weerspiegeling moet zijn van de samenleving. Er moet een evenwicht zijn tussen mannen en vrouwen in de top van de partij.
Vrouwen moeten aangemoedigd worden de strijd aan te gaan om voor hun rechten op te komen, want de kracht van vrouwen, biedt zekerheid voor de toekomst van ons allemaal. Vrouwen moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen, maar moeten die kans ook wel pakken, wanneer die zich voordoet. De wereld heeft de kracht, kennis en kunde van vrouwen hard nodig.
Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden is een continu proces en voor vrouwen die een managementfunctie nastreven essentieel. Door te werken aan je technische, leidinggevende en sociale vaardigheden kun je niet alleen hogerop komen, maar je ook beter voorbereiden op de uitdagingen die je te wachten staan.
Door te bepalen wat je wilt bereiken en vervolgens daarvoor een gedetailleerd carrièreplan uit te werken, kun je in jouw organisatie de basis leggen voor jouw weg naar de top en je gemakkelijker richten op je uiteindelijke carrièredoelen.
Vrouwen die hogerop willen, moeten daarom kansen krijgen, maar zelf ook systematisch aan hun loopbaan werken. In Suriname zijn de rechten van vrouwen gewaarborgd. Maar in de praktijk verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen en zijn er minder vrouwen in topfuncties zowel in private als publieke sector.
De partij-voorzitter maakt zich ernstige zorgen over de positie van de vrouw in Suriname, gelet op de sociaal-economische crisis in het land. Voorzitter Santokhi zegt dat door de huidige crisis in het land de vrouwen het meest getroffen zijn. De vrouwen krijgen de eerste klappen, omdat ze grote zorg en verantwoordelijkheid hebben naar de huishouding en kinderen toe. De huidige crisis van het land werkt ook door naar de gezondheidszorg.
De vrouw wordt als eerste getroffen als er problemen zijn op het gebied van de gezondheid, want zij ontfermt zich over het gezin. Als de kinderen geen eten hebben, is het de moeder die zich als eerst zorgen daarover maakt.
Laten wij samen met de vrouwen strijden voor de mensenrechten, waardigheid en gelijkheid voor de vrouwen. Het hart van de vrouw zorgt dat de aarde draait. Aldus VHP- voorzitter Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!