Meer aandacht voor social media dan sport

Rayneesh Haribhadjan
Rayneesh Haribhadjan
ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie en is een overkoepelende term die alle communicatieapparaten of toepassing daarvan omvat, zoals radio, televisie, mobiele telefoons, computer en netwerk hardware en software en satellietsystemen, maar ook de verschillende diensten en toepassingen in verband daarmee zoals video conferencing en afstand leren. In Suriname denken we veelal aan de gemakken van internet, waaronder vooral voor de jeugd social media een grote rol spelen.
Met al deze ontwikkelingen rijst de vraag als de jeugd nog aandacht heeft voor sport. Volgens Rayneesh Haribhadjan, lid van het Nationaal Jeugdparlement, heeft de jeugd teveel aandacht voor zaken zoals facebook, twitter en andere mediadiensten. Het valt deze jeugdparlementariër op dat er niet zoveel meer gesport wordt. Hij is van mening dat sport in dit kader zowel door de ouders als door de scholen gestimuleerd moet worden. En dan denkt hij niet alleen aan fysieke sport, maar ook aan de intellectuele sporten, zoals dammen.
Dat jongeren meer op social media zijn, komt doordat de ouders hun kinderen niet sturen. Er moet volgens Haribadjan niet alleen gekeken worden naar het feit dat de student bijvoorbeeld geen drugs gebruikt of andere negatieve zaken doet, maar vooral met betrekking tot gezondheid moet die telefoon of laptop toch voor enkele uren terzijde gelegd worden. Het gaat niet alleen om sport, maar ook om recreatie.
Op de scholen is sport verplicht gesteld. Echter moet er gewerkt worden aan de sportfaciliteiten. Doordat de faciliteiten te wensen overlaten of er niet zijn, kan er niet gesport worden. Jongeren krijgen steeds meer last van bepaalde ziektebeelden doordat zij ook ongezond eten. Vandaar dat sport erg belangrijk is voor de gezondheid. Jongeren moeten bewust gemaakt worden hiervan. De jeugdparlementariër hoopt dat jongeren meer zullen sporten.

error: Kopiëren mag niet!