VPF organiseert mediatraining

In verband met de Internationale Dag van de Vrouw heeft het Vrouwen Parlement Forum (VPF) een interactieve mediatraining verzorgd, met als titel ‘Omgaan met de media’. Voorzitter van VPF, Minouche Bromet, geeft aan dat de mediatraining is opgezet om vrouwen van alle pluimage (lagen) vanuit leidinggevende posities de tools in handen te geven hoe ze moeten omgaan met de media, hoe ze een interview moeten afstaan, hoe ze een persbericht moeten schrijven, maar ook hoe ze persconferenties zouden kunnen voorbereiden. Ze krijgen daarbij praktische oefeningen, waarbij er is ook een cameraploeg en journalisten aanwezig zijn en er daadwerkelijk aan de participanten vragen gesteld worden. “Je wordt dus live met de vragen geconfronteerd en wordt er gekeken hoe je daarmee om gaat.”
“Dit initiatief komt vanuit de parlementariërs Rossellie Cotino en Ruchsana Ilahibaks. Zij gaven ons als nieuwbakken parlementariërs aan dat dit één van de tools is die vrouwen kunnen gebruiken in leidinggevende posities, het omgaan met de media. Zo hebben we het curriculum ontwikkeld en vandaar kwam de uitvoering. Communiceren doen we allemaal, maar de lokale media is toch het forum waarop standpunten maar ook bepaalde passies weergegeven wordt. Net zoals het VPF er is om vrouwen te helpen deel te nemen in besluitvorming, maken wij ook dankbaar gebruik van de media om onze doelen kenbaar te maken bij de samenleving.”
De ambassadeur uit Canada, Pierre Giroux, is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de mediatraining. Een deel van de training is ook gesubsidieerd door de Canada Fund for Local Initiatives. Hij komt in verband met de Internationale Dag van de Vrouw om de vrouwen een empowerment speech te geven. Het VPF houdt zich bezig met een aantal thema’s, waaronder budgetteren, basistraining gender en basistraining besluitvorming.
“We hebben een aantal trainingen dat wij vanaf 1994 al hebben gedraaid. De dames zijn heel enthousiast en heel divers. We hebben een DNA-lid in ons midden, de voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen, ressortraadsleden uit Cabalebo en 2 juristen in de zaal. Er zijn 20 dames die de training volgen en we hebben bewust gekozen voor dit aantal om de trainingen interactief te maken”, aldus Bromet.

error: Kopiëren mag niet!