Romeo Simons: ‘Slechte bedrijfsvoering bij NVB’

Het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) heeft niet alleen problemen met het uitbetalen van bushouders die hun voertuig verhuren aan het staatsbedrijf. “Het financieel wanbeleid blijkt onder andere ook in het niet afdragen aan de bevoegde instanties van ingehouden pensioenpremies, loonbelasting en contributie van leden van de bond”, stelt Romeo Simons, gewezen directeur van het NVB. Van de directie wordt gezegd dat zij onvoldoende ambtelijk, organisatorisch en administratief inzicht heeft. Bovendien hebben politieke invloeden een schadelijke uitwerking op de bedrijfsvoering.
Het NVB ontvangt maandelijks SRD 3.200.000 aan subsidie en de inkomsten van het bedrijf zijn SRD 500.000. Volgens oud-directeur Simons wordt het geld niet juist gebruikt. Er wordt geschoven met de middelen. “Ik kan mij niet voorstellen dat het NVB 5 jaren geleden met SRD 900.000 aan subsidie goed functioneerde en anno 2016 met SRD 3.200.000 niet uitkomt. Ik heb daarom het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme geadviseerd om het bedrijf grondig door te lichten.” Simons zegt niet te geloven dat de fout bij het ministerie van Financiën ligt, die de subsidie onregelmatig of te laat overmaakt. ‘Het is een mode geworden om zich achter het ministerie van Financiën te verschuilen.’

error: Kopiëren mag niet!