Koers weer stijgende; cambio’s hebben geen vreemde valuta

Op donderdag was de koers voor de US$ in de ochtenduren nog rond de SRD 5.15. Gisteren verkochten de cambio’s, die wél beschikken over vreemd valuta, de US$ voor SRD 5.45. Verscheidene cambiohouders geven aan dat de stijgende koers te maken heeft met de aanhouding van de valutaveiling. Een groot deel van de cambio’s beschikt niet over vreemde valuta om die aan de man te brengen. Remy Bailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders, geeft aan dat hij zelf geen US dollars krijgt aangeboden, waardoor hij automatisch ook niets heeft om door te verkopen. “Men moet mij niet vragen als er vreemde valuta wordt verkocht. Men moet me eerst vragen als er vreemde valuta wordt verkocht aan mij”, zegt Bailal. De governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, had aangekondigd begin maart te beginnen met de valutaveiling. Er is eerst duidelijkheid nodig vanuit de regering over beleidskwesties, de valutaveiling aangaande. Vandaar de veiling vooralsnog is aangehouden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!