Drugssmokkelaar had geen andere mogelijkheid

De verdachte Bhagwanpersad S. heeft op 14 november 2015 de Wet op Verdovende Middelen overtreden. Daarvoor moest hij zich vrijdag verantwoorden bij de kantonrechter. Deze verdachte heeft opzettelijk geprobeerd om vanuit Suriname naar Nederland 3.978 gram cocaïne uit te voeren. De verdachte heeft zich op die bewuste dag begeven naar de incheckbalie van de luchthaven te Zanderij. Het verboden spul had de verdachte in zijn reiskoffer bewaard en hij probeerde dat te smokkelen naar Nederland. Tijdens visitatie is de verdachte door de mand gevallen. Het verboden spul werd in zijn bagage ontdekt. In verband met het onderzoek mocht de verdachte passagier niet meer reizen. In plaats van met het vliegtuig naar Nederland te gaan, werd hij met de prowagen naar het politiebureau overgebracht. Daar werd hij door de hulpofficier voorgeleid en voor verder onderzoek overgedragen aan de Narcoticabrigade. Op de vraag van kantonrechter Danielle Karamatali gaf de verdachte toe zich hieraan schuldig te hebben gemaakt. “Ik had geen andere mogelijkheid.” Volgens de verdachte zou hij Euro 9.000 ontvangen. Afgesproken was dat hij 2 kilo drugs moest smokkelen, maar de verstrekker heeft in plaats van 2 kilo hem bijkans 4 kilo coke gegeven. Op 20 mei wordt deze zaak verder behandeld. Bhagwanpersad blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!