Misiekaba: “We zijn moe van negatieve bejegening buitenland”

Wij zijn in Caricom maar Misiekaba heeft het gevoel dat Surinaamse producten op een bepaalde manier steeds weer problemen krijgen. “Soms heb ik het gevoel dat er opzet in het spel is. We hebben de Doksenclub-affaire gehad, waarbij de leverancier aangeeft dat alles eraan gedaan is om de doksen op de Trinidadiaanse markt te krijgen, waarbij hij elke keer allerlei problemen krijgt. Nu krijgen wij een situatie van muizenuitwerpselen in rijst uit Suriname in Jamaica.” De politicus zegt dat hij Suriname vraagt met reciprociteit te handelen. “We zijn moe van de bejegening die wij krijgen van andere landen wat producten betreft”, aldus de politicus. Misiekaba kreeg ondersteuning van DOE-parlementariër Carl Breeveld. Volgens hem heeft hij berichten van vrienden ontvangen, die aangeven dat zij van een in Suriname gevestigde Trinidadiaanse kredietverlenende organisatie ondersteuning kregen. Deze heeft volgens Breeveld haar ondersteuning beëindigd, is al vertrokken en heeft haar verantwoordelijkheden overgedragen aan een plaatselijke bank. “De cliënten zitten vast, omdat zij van die bank niet eens kunnen horen wat het saldo precies is en hoe het in elkaar zit. Ik heb de CBvS zelf geschreven hierover en gevraagd in hoeverre dit mogelijk is.” Breeveld vroeg aandacht voor dit probleem, aangezien het om een buitenlandse instelling gaat die haar werk niet naar behoren heeft gedaan.
FR

error: Kopiëren mag niet!