Bewoner heeft last van papajabomen op berm

Bewoner heeft last van papajabomen die op de berm geplant   zijnEen bewoner van Leiding 9A zegt last te ondervinden van papajabomen die op de bermen langs de weg worden geplant door derden. ‘Het is bij recht verboden om op de bermen te planten’, zegt hij. De bewoner stelt veel last te ondervinden van de boompjes. Er wordt vuil op de berm voor de papajaplantjes gegooid, er wordt gespoten met allerlei chemicaliën die volgens de burger gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.
Dagblad Suriname nam in dit kader contact op met dc Roline Samsoedin. De dc verduidelijkt dat inderdaad niet geplant mag worden op de bermen, maar zij kan zich ook niet schuldig maken aan onbehoorlijk bestuur. De dc is niet alleen commissaris van het ressort, maar ook burgervader of burgermoeder. Zij moet dus ook met bepaalde zaken rekening houden. ‘Ik heb een bestuursambtenaar gestuurd om het probleem te bekijken. Daarna is er een rapport opgemaakt en aan de hand van dat rapport heb ik de mevrouw in kwestie laten komen. Op de bermen komen niet alleen papaja, maar ook maisplantjes voor die al vruchten hebben. Ik heb de mevrouw laten komen en heb haar voorgehouden dat zij de kans krijgt de vruchten te oogsten, maar als zij heeft geoogst mag zij daar niet meer planten.’
Boeteverordening
Met betrekking tot het planten op de bermen is men momenteel bezig met de boeteverordening. Deze is namelijk al geformuleerd en als de districtsraad het in de eerstvolgende vergadering goedkeurt, dan gaat men er werk van maken. ‘Maar we zullen de mensen eerst goed voorlichten. Je kan namelijk niet plotseling met een regeling komen. De regeling is er al, maar de boete is achterhaald.’ Dc Samsoedin zegt dat dit moet bijdragen tot een stukje districtsverordening. ‘We zijn van mening dat er ook een keertje verordening moet komen.’
Ten aanzien van de mevrouw die heeft geplant op de bermen wil de dc nogmaals stellen dat er met haar is afgesproken dat ze na deze oogst niet meer mag planten. ‘Ik kan niet zo onmenselijk zijn dat ik, terwijl er vruchten aan de planten zijn, deze gewoon laat weghalen. Die vrouw is een alleenstaande vrouw met schoolgaande kinderen. De meneer moet gewoon geduld hebben’, aldus dc Samsoedin.

error: Kopiëren mag niet!