Twee verdachten in drugszaak voorlopig vrij

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft woensdag de verzoeken van de raadslieden Irvin Kanhai en Benito Pick met betrekking tot de voorlopige invrijheidstelling van hun cliënten, die al enige tijd vastzaten in verband met een drugszaak, toegewezen. Uit het onderzoek blijkt dat er een doos ter verzending is aangeboden, waarin meer dan 700 gram drugs zaten. In deze zaak is de doos steeds van verdachte tot verdachte doorgestuurd. In verband met het onderzoek werden in eerste instantie vijf verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Twee van de verdachten zijn eerder in vrijheid gesteld. Drie verdachten, te weten Joyce D. Donovan M. en Calro S., zaten nog vast. De dame was ondervoorzitter van de Douanebond. Zij heeft Euro 1.800 ontvangen van Donovan om de doos zonder enig opstopping door te geleiden naar de haven. Ondanks alle voorbereidingen werd de doos met daarin de drugs toch onderschept. Deze zaak stond voor uitspraak op de rol. De magistraat was nog niet zo ver om uitspraak te doen en hield de raadlieden voor dat zij de zaak zou uitstellen. Hierbij deden de advocaten het verzoek namens hun cliënten om de vrijheidsbeneming op te heffen c.q. op te schorten. De magistraat stelde Joyce en Carlo in vrijheid. Deze twee verlieten de rechtszaal met een opgelucht gevoel en een brede smile, terwijl Donovan teleurgesteld de zaal verliet. Hij is de enige persoon die nog vastzit in deze zaak. Op 21 maart 2016 doet de magistraat uitspraak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!