Somohardjo: “Straks wil men de grondwet wijzigen en Bouterse hele leven tot president maken”

1 Paul SomohardjoDNA-lid Paul Somohardjo is zeer teleurgesteld in de gang van zaken binnen ons parlement. De voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL) vindt het niet door de beugel kunnen dat, terwijl er een rechtszaak is aangespannen in verband met het terugroepen van de PL-dissidenten Raymond Sapoen en Diepak Chitan, de leiding van de DNA een initiatiefwet in behandeling neemt om de Terugroepwet in te trekken. “Vandaag gaat de rechtszaak van de PL tegen Sapoen en Chitan in behandeling en uitgerekend vandaag zal DNA-voorzitter Jenny Simons de initiatiefwet ter intrekking van de Terugroepwet in huishoudelijk verband behandelen. Heeft men dan nog respect voor de rechterlijke macht’, vraagt Somohardjo zich af. Volgens de PL-voorzitter kan men morgen ook opstaan en proberen de grondwet in te trekken of te wijzigen, ‘zodat Desi Bouterse zijn hele leven kan zitten als president’.
Op dinsdag 1 maart hebben 6 DNA-leden van de coalitie de initiatiefwet houdende
gronden en procedure regels voor terugroeping van volksvertegenwoordigers ingediend. De initiatiefnemers zijn de NDP’ers Amzad Abdoel, Jenny Simons, Stephen Tsang, Rosellie Cotino en Melvin Bouva en van de DOE Carl Breeveld. Deze leden vinden dat de huidige Terugroepwet sinds de aanname nooit gewerkt heeft. Nog nooit is een DNA-lid teruggeroepen. Integendeel levert het alleen maar rechtszaken op, die het land nergens brengen. Middels de aanname van de initiatiefwet zal de huidige Terugroepwet ingetrokken worden en zullen nieuwe regels in plaats daarvan worden geïntroduceerd.
JG

error: Kopiëren mag niet!