Scheek verrast met uitslag

Emanuel Scheek
Emanuel Scheek
Op 1 maart hebben de verkiezingen op Anton de Kom Universiteit van Suriname plaatsgevonden. Emanuel Scheek is daarbij als winnaar uit de bus gekomen. Scheek geeft aan trots te zijn op zichzelf en op zijn medestudenten, omdat zij hebben gekozen voor een vertegenwoordiger die zitting zal nemen in het bestuur en die voor verbetering van het studentenklimaat en de belangenbehartiging van de studenten moet zorgen. Scheek zegt zijn campagne gevoerd te hebben middels het uitdelen van flyers. Ook is hij langs de klassen geweest. De media hebben in dit kader best veel interesse getoond. “We hebben de media zelf ook benaderd.” De overwinning was voor hem best wel een verrassing, omdat hij nooit had gedacht als winnaar uit de bus te zullen komen. De Adek-student stelt dat hij de belangen van de studenten toch behartigd zou hebben, al had hij de verkiezingen niet gewonnen. Scheek was aanwezig bij de telling en zegt rustig de uitslag afgewacht te hebben. “Toen ik officieus het resultaat hoorde, was ik toch nog in schok.”
Speerpunten zaken waar Adek geld aan uitgeeft
Nu is het wachten op een oproep van het bestuur, waarbij er aangegeven zal worden wanneer de nieuwe leden geïnstalleerd zullen worden. “In de tussentijd zal ik met zowel de studenten als de tegenkandidaten kijken wat gepresenteerd is en wat de discussiepunten zijn. Ik zal ook hun ideeën en plannen meenemen om daarbij een plan van aanpak te maken. Deze zal dan aangeboden worden aan het bestuur en de minister van Onderwijs. Mijn speerpunten voor de verkiezingen waren sowieso gericht op de zaken waaraan de universiteit maandelijks geld uitgeeft, zoals het schoonmaken van de lokalen, toiletpapier in de wc’s en water om je handen te wassen. Dit zijn de zaken die ik gelijk ga aanpakken.” Verder wil Scheek werken aan een elektronisch systeem, dat onder andere het krijgen van de cijfers moet vergemakkelijken. Daarna zal hij zich focussen op de lange termijn doelen en de doelen die wat investering van de universiteit nodig hebben.
De studentenvertegenwoordiger wordt gekozen voor 5 jaar. Op zich een lange periode vindt Scheek. “Ik denk dat als je je hart op de juist plek hebt, je het in principe zou kunnen doen. Wel ligt het in mijn bedoeling om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de termijn terug te brengen van 5 jaar naar 3 jaar, daarbij ook kijkend naar de mogelijkheid van een eenmalige herkiesbaarstelling. Al die punten moeten eerst met alle belanghebbenden bekeken worden”, aldus Scheek. Hij won de verkiezingen met 229 stemmen. Hij werd daarbij op de voet gevolgd door Joel Frijde met 222 stemmen. Walther Bouterse en Radjivkumar Sunderpersad Lall eindigden met respectievelijk 161 en 91 stemmen.

error: Kopiëren mag niet!