OM eist 4 jaar tegen rover

De verdachte Angelito IJ. hoorde woensdag een celstraf van vier jaar tegen zich eisen. Deze verdachte wordt verweten tezamen en in vereniging met drie anderen op 13 april 2015 een overval te hebben gepleegd bij handelszaak Jong A Kiem. De verdachten waren met hun vieren ter plekke. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten eerst de bewaker hadden uitgeschakeld. Zij probeerden de bewaker te knevelen. Onder bedreiging van wapens werd de wachter beroofd van zijn mobiele telefoon en waardevolle goederen. Deze bewaker bevond zich ten tijde van de daad op een container. Hij had de verdachten gezien en was bezig iemand te bellen. Omdat zijn telefoon een piepgeluid gaf, zagen de verdachten hem op de container. Die klommen toen op de container en overmeesterden hem. Terwijl de criminelen bezig waren, kwam de politie in het spel. Men zag het zwaailicht van de prowagen. De verdachte Angelito werd ter plekke door de politie in de kraag gevat en de overige drie namen de benen. Twee verdachten, Lucien V. en Frank L., probeerden via een kanaal over te zwemmen, echter verdwenen zij in de diepte. De politie heeft beide lijken van de vluchtende rovers opgevist.
De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, eiste tegen de verdachte een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek. Hij gaf aan dat deze verdachte van geluk mag spreken dat hij nog in leven is. “Indien hij samen met zijn comparanten was mee gegaan op de vluchtweg zou hij zich vandaag de dag niet in de beklaagdenbank kunnen verantwoorden. Dan hadden wij ook geen case.” De verdachte verklaarde dat hij niet eerder geweten had dat zijn comparanten een wapen bij zich hadden. Toen hij het wapen zag, zou hij zich hebben teruggetrokken. De bewaker herkende deze verdachte als te zijn de rover die op de begane grond bleef. Hij had een tas bij zich. De politie had tijdens de aanhouding van Angelito inderdaad een tas op hem aangetroffen, waarin een plakband en handschoenen zijn gevonden. De vervolging achtte de beroving van de bewaker en poging tot inbraak van de handelszaak wettig en overtuigend bewezen. Voor de bewezen feiten eiste hij de bovenvermelde straf. Advocaat Valery Pique verzocht kantonrechter Cynthia Valenstein-Montnor om zijn cliënt vrij te spreken of een mildere straf op te leggen, gezien de goede proceshouding van de verdachte. Ook haalde de advocaat aan dat de verdachte voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie. Hij is een first offender. In zijn laatste woord vroeg de verdachte de rechter om een kans. “Ik zal nooit meer zo een fout maken”, aldus de verdachte. De magistraat velt op 20 april het vonnis.

error: Kopiëren mag niet!