Bond luchtverkeersleiding bezoekt minister Rusland

SatcaOp dinsdag 1 maart 2016 heeft de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Andy Rusland van TCT en Faizel Baarn (hoofd van de Luchtvaartdienst). Het kennismakingsbezoek heeft de bond als zeer positief ervaren. Nadat Manodj Ramparichan, voorzitter van de bond, de bondsleden had voorgesteld aan de minister, heeft de bond ook direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om het concept wensenpakket te presenteren aan de minister en zijn staf. De presentatie werd gedaan door Genaro Alpin, ondervoorzitter van de Satca. Vermeldenswaard is dat de directeur van TCT, Joyce Blokland, ook aanwezig was bij deze ontmoeting.
Tijdens de meeting zijn zaken als het in orde maken van de vaste aanstellingen van de assistent luchtverkeersleiders, bevorderingen van de area controllers, het wederom invoeren van de ATS en shifttoelage, wegwerken van het tekort aan luchtverkeersleiders, herintroductie van IPB en FAM flights, verbetering van de werkplekken, inflatiecorrectie, uitbetaling kledinggeld, uitbetaling zon- en feestdagen alsook het streven naar een eigen luchtvaartschool aan de orde gekomen. Minister Andy Rusland, directeur Joyce Blokland en het hoofd van de dienst, Faizel Baarn, zijn tijdens de meeting ingegaan op de zaken die naar voren zijn gebracht. Minister Rusland benadrukte dat hij niet onderhandelt c.q. niet graag de term onderhandelen gebruikt, maar direct zoekt naar oplossingen, dan wel oplossingsmodellen. Zowel Ramparichan als Alpin benadrukte dat de bond de knelpunten van de leden zoveel als mogelijk middels conclaaf wil oplossen. Volgens Alpin is het de bedoeling dat in de loop van de maand ook een bezoek wordt gebracht aan NV Luchthavenbeheer en de diverse luchtvaartmaatschappijen.
Het bestuur van de Satca is op 29 januari 2016 bij acclamatie gekozen en de dag daarop in functie getreden. Het bestuur bestaat uit Manodj Ramparichan (voorzitter), Genaro Alpin (ondervoorzitter), Shakti Goerdat (secretaris), S. Rambali (penningmeester), Radjan Phalai (tweede secretaris), Jozef Khoesial (commissaris) en Clintridge Sordjo (commissaris).

error: Kopiëren mag niet!