Stop het verarmingsbeleid!

DA’91 wordt dagelijks overspoeld met klachten van burgers die steeds meer moeite hebben om zich in stand te houden. Zelf een dak boven het hoofd van hun gezinnen bezorgt hen nu slapeloze nachten, omdat velen de huren in valuta moeten betalen en geen zicht hebben op de hoogte van de bedragen in Surinaamse dollars die zij zullen moeten neertellen. Gezondheidszorg is voor velen onbereikbaar, vooral in ons binnenland en in de districten. Goede en gezonde voeding op tafel zetten is een steeds meer onmogelijke opgave voor vele gezinnen in ons land. Jonge moeders kunnen niet langer hun kinderen naar de crèche brengen, omdat ze het niet meer kunnen betalen. Behalve dat deze jonge vrouwen nu continu piekeren over het wel en wee van hun kind, wordt deze jonge kinderen ook een ontwikkelingsachterstand opgedrongen. In crèches ervaren kindertjes ‘early childhood education’. Dit zo belangrijke aspect voor de verdere ontwikkeling van de kindertjes tot sterke Surinaamse burgers wordt hen nu ook ontzegd, vanwege een verdere verarming van hun ouders. De kindertjes die het eerst slachtoffer hiervan worden zijn juist die kinderen uit de minder draagkrachtige gezinnen, omdat juist die ouders veel minder reserve hebben om weerstand te bieden tegen het huidig verarmingsbeleid.
Dit verarmingsbeleid is gekarakteriseerd door grote mate van onvoorspelbaarheid en een zeer hoge prijsinflatie in voeding, kleding, transport en gezondheidszorg. De middenklasse wordt weggevaagd en de volksklasse wordt tot de bedelstaf gebracht. In alle sectoren lijden de Surinaamse kinderen, in de gezondheidssector maar ook in de onderwijssector waar wederom vele kinderen de scholen niet kunnen bezoeken omdat vanwege een onverantwoord betalingsbeleid de vervoerders niet tijdig zijn betaald.
DA’91 betreurt het ten zeerste dat dit beleid dat niet anders getypeerd kan worden dan als een verarmingsbeleid niet alleen de burger in het algemeen verarmt, maar bovenal onze jonge generaties berooft van een optimale ontwikkeling. Wij doen dan ook een dringend beroep op de regering om een onmiddellijk halt toe te roepen aan dit verarmingsbeleid. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving! Goed, betaalbaar en bereikbare gezondheidszorg, onderwijs evenals betaalbare huisvesting en voeding zijn daarom altijd prioriteiten in het ontwikkelingsbeleid van DA’91. Het Surinaamse volk verdient beter!
DA’91 Publiciteitsdienst

error: Kopiëren mag niet!